Poszt ITT

Ön szerint igazságot szolgáltat a bíróság a Zuschlag-ügyben?

Őrizetbe vették Zuschlag János szocialista politikust szerdán. A politikus a vád szerint formálisan működő ifjúsági szervezeteknek lobbizott ki támogatást, és összesen 50 millió forinttal nem tud elszámolni. Újhelyi István államtitkár és Mesterházy Attila frakcióvezető-helyettes is érintett lehet az ügyben.

Különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsítja az ügyészség Zuschlag Jánost, az MSZP Bács-Kiskun megyei területi szövetségének ügyvezető elnökét és hat társát alapítványoknak nyújtott állami pénzek szabálytalan felhasználása miatt.

Zuschlag János mellett a gyanúsítottak között van Katus Ferenc, a Bács-Kiskun megyei közgyűlés szocialista frakciójának tagja, Kullai Tamás, aki az előző ciklusban Kecskeméten volt MSZP-s önkormányzati képviselő, Lados István, Zuschlag korábbi személyi titkára, aki ellen nemzetközi körözés van érvényben, valamint Krausz Csaba újbudai önkormányzati képviselő és Marsovszky Balázs, a Fiatal Baloldal (FIB) fővárosi elnöke is.

A nyomozás egy rutinvizsgálat után indult, melynek következményeként 2005-ben a Kiskunhalasi Városi Ügyészség indított vizsgálatot, számviteli fegyelem megsértésének alapos gyanújával, több alapítvány és egyesület pályázatokon nyert pénzeinek felhasználása miatt.

A nyomozás során kiderült, a vizsgált egyesületek és alapítványok mintegy 50 millió forint, pályázaton nyert pénz „rendeltetésszerű használatával” nem tudnak elszámolni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik