Poszt ITT

Ön hogy jutna be a munkahelyére a BKV-sztájk idején?

Nem született megegyezés a BKV vezetése és a szakszervezetek között a pénteki bértárgyaláson. A sztrájk alatt nyújtandó elégséges szolgáltatásról szintén nem tudtak megegyezni.

A szakszervezetek szerint egy esetleges sztrájk csak úgy tud hatást elérni, ha érzékelhetően csökken a szolgáltatás mennyisége, ezért álláspontjuk az, hogy sztrájk ideje alatt szüneteljen a szolgáltatás – azaz mértéke 0 százalék legyen.

Az elégséges szolgáltatás a BKV álláspontja és a törvény szerint is azt jelenti, hogy a sztrájk ideje alatt a szükséges mértékben legyen szolgáltatás, tehát ennek aránya semmi esetben sem lehet 0 százalék. A sztrájkolók felelőssége is, hogy a közösségi közlekedést igénybe vevő budapestiek és a régióból érkező utasok eljutnak-e úticéljukhoz, munkahelyükre.

A társaság menedzsmentjének álláspontja szerint 100, vagy akár 80 százalékos működés mellett is lehet sztrájkolni. A BKV Zrt. vezetésének felelőssége, hogy a sztrájk ideje alatt biztosítson elégséges szolgáltatást az utazóközönség érdekében, ehhez közleményük szeirnt “minden törvényes eszközt” igénybe fognak venni.

A BKV mindenesetre munkaerőt próbál toborozni, hogy egy esetleges sztrájk lehető legkisebb fennakadást okozza a fővárosi tömegközlekedésben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik