Poszt ITT

Miért bukik el a Kemény-csapat a döntőkben?

A magyar férfi vízilabda-válogatott a 2004-es athéni olimpia után képtelen nyerni, a döntőben rendre elbukik. Vajon miért?

A magyar vízilabdasport aranycsapata az elmúlt három esztendőben ezüstszínre váltott: a berlini Világliga-finálé (6-9) mellett a 2005-ös belgrádi Világliga-döntőben (11-14), a 2005-ös montreali vb-döntőben (7-8), a 2006-os budapesti Világkupa-döntőben (9-10), a 2006-os belgrádi Eb-döntőben (8-9) is vereséget szenvedett csapatunk a szerbektől, az idei melbourne-i vb-döntőben pedig a horvátokkal (8-9) szemben maradt alul.

Szivós Márton honlapunknak elmondta, szó sincs szerb- vagy döntőfóbiáról, és azt a véleményt osztja Kemény Dénes szövetségi kapitány is. A szakember szerint egyébként a vasárnapi vereség, másfél negyed rossz játéka nem csökkenti a mieink olimpiai esélyeit, mint ahogy a Világliga-győzelem sem növelte volna.

A kérdés, amely a legjobban érdekli a szurkolókat, úgy szól, a döntőkig simán eljutó, ott azonban az utóbbi három évben rendre elbukó magyar csapat képes lesz-e harmadszor is megvédeni ötkarikás bajnoki címét Pekingben? Szivós szerint a válasz igen, a Domino-BHSE pólósa egyébként egyetért azzal, hogy bár most még sajogva fáj a Berlinben elveszített (újabb) finálé, ha az olimpián sikerül nyerni, senki sem fog foglalkozni azzal, hogy nem arannyal, hanem ezüsttel van kirakva az út Pekingig.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik