Poszt ITT

Ön tetteivel támogatja a feketegazdaságot?

Az olajmaffiáról írt könyvével nevet szerzett újságíró, Bartus László szerint Magyarországon a fő probléma, hogy bár a kisember nem érzi magát felelősnek az egyre erősödő korrupcióért, tetteiben ő maga is lépten-nyomon támogtja azt.

“A magyarok szeretik azt elhinni, hogy nem felelősek semmiért. A kisember ártatlan. Ők nem tehetnek róla, ami van, őket meglopták, ők csak áldozatok. Ez egy hazugság, és nem szeretnék ehhez a hamis hangulatkeltéshez csatlakozni és ebben a bolhacirkuszban részt venni. Ugyanis a magyar kisember ugyanúgy lop, ahol tud, elcsalja az adót, megkerül mindent, ahol fizetni kell, legfeljebb a lehetőségei voltak mások, mint azoknak, akik ugyanezt nagyban csinálták. De a felelősség majdnem egyforma. Ezt a felelősséget igyekeznek áthárítani az orosz maffiára, a korrupt politikusokra, az alvilágra, mindenkire. Ezt a szemléletet károsnak tartom” – nyilatkozta lapunknak Bartus László-

Az újságíró hozzátette: “Nem pár adócsalóról van szó. Az egész ország ott csalja az adót, ahol tudja. Ez az össztársadalmi felfogás. Ezért nem lehet kapitalista reformokat bevezetni, ez az ellenállás alapja, függetlenül attól, hogy a tervezett változtatások mennyire átgondoltak és jól előkészítettek. Ami a maffia és a politikai elit összefonódását illeti, az létező jelenség, de sokkal nagyobb legenda övezi, mint ami a valóságban van. Amikor ilyen mértékű levegőbe beszélést látok, az arra késztet, hogy kijelentsem: nem minden politikus korrupt, nem igaz, hogy a pártok az alvilág pénzén hizlalták magukat. Ezek a kijelentések légből kapottak, megalapozatlanok, egyetlen bizonyíték sem áll mögöttük.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik