Poszt ITT

Ön szerint ki az év futballistája?

A FigyelőNet – természetesen – szubjektív elvek mentén az európai topligákban játszó labdarúgókból összeállította a 2006/2007-es szezon alakulatát. Önnek mi a véleménye, Kaká, Ronaldo vagy Totti volt a legjobb? Mondja el a véleményét!

Kapcsolódó linkek

foci.lap.hu
sport.lap.hu

A kezdőket, illetve a cseréket és az edzőt is beleszámítva a legtöbb jelöltünk az UEFA Kupa-, Európai Szuperkupa- és a Spanyol Kupa-győztes Sevillából kerül ki. A nemzetiségeket tekintve a legtöbb játékost Olaszország delegálja, a vb-győztes ország négy labdarúgót ad az FN álomcsapatába.

A Bajnokok Ligája gólkirály Kaká jelölését nem kell magyarázni, a brazil elsősorban a Manchester United elleni elődöntőben villogott, és egymaga háromszor köszönt be az angol bajnoknak. Az AS Roma „falkavezére”, Francesco Totti helye is bérelt volt az FN-nél. Az olasz sajtó azon kritikájára, miszerint már kiégett, Totti világbajnoki arannyal, olasz gólkirályi címmel (26-szor talált az ellenfelek kapujába), nem utolsósorban kupagyőzelemmel és az európai aranycipő megszerzésével válaszolt.

De nem maradhatott ki a triplázó (spanyol kupa, UEFA, Európai Szuperkupa) Sevilla-kapus Palop sem, aki az UEFA Kupa döntőjében három tizenegyest is hárított. A portás a sorozat nyolcaddöntőjében bizonyította, nem csak a kezei, a feje is aranyat ér: a Sahtar otthonában a 94. percben egy remek bólintással mentette meg a csapatát a kieséstől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik