Poszt ITT

Ön szerint helyes, ha egy miniszter közeli hozzátartozója kap meg fontos állami posztot?

A kancelláriaminiszter testvérét, Szilvásy Istvánt nevezte ki a honvédelmi miniszter az Állami Egészségügyi Központ főigazgatójának. A helyet pályázaton hirdették meg, szakmai szervezetek szerint jó döntés volt.

A mamutkórház július elsejétől veszi át a Honvédelmi Minisztérium, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium, valamint a MÁV kórházainak feladatait.

A főigazgatói és a gazdasági igazgatói helyekre hét-hét pályázatot nyújtottak be, a szakmai testület a főigazgatók közül három pályázót tartott alkalmasnak a posztra. Szekeres Imre végül Szilvásy Istvánt főigazgatónak, a főigazgatói posztra pályázó másik két jelölt közül Drávucz Sándort tudományos és stratégiai fejlesztésért felelős főigazgató-helyettesnek, Grósz Andort katonai főigazgató-helyettesnek kérte fel.

A honvédelmi tárca szerdai közleményében azt írja: valamennyi pályázó alkalmasságáról az illetékes szakmai szervezetek mondtak véleményt. A főigazgató esetében a Magyar Kórházszövetség elnöke, a gazdasági igazgató esetében az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesületének elnöke vett részt a bírálatban. “A pályázatok elbírálása során a honvédelmi miniszter a szakmai kollégiumok állásfoglalásával egyező döntést hozott” – áll a közleményben. A minisztérium közlése szerint a miniszter “a pályázatban megfogalmazott koncepciók mellett döntésekor figyelembe vette a jelöltek pályafutását és vezetői tapasztalatait”. Szilvásy István ugyanis eddig a BM-kórházat vezette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik