Poszt ITT

Ön kit húzna ki a Fidesz-kongresszuson az alelnökök listájáról?

A Fidesz hétvégi kongresszusán egy vezető politikusnak távoznia kell a bűvkörből. A négy alelnöki poszra ugyanis öten pályáznak.

Orbán Viktor és a Fidesz elnökválasztása biztosan nem okoz nagy izgalmat a hétvégi tisztújító kongresszuson, az alelnöki verseny azonban még hozhat meglepetéseket. A négy helyre ugyanis öten pályáznak: az eddigi alelnökök mellett – Pokorni Zoltán, Varga Mihály, Schmitt Pál, Pelczné Gáll Ildikó – harcba száll még a posztért Kósa Lajos, Debrecen polgármester is.

A FigyelőNet információi szerint Schmitt Pál vagy Pelczné Gáll Ildikó eshet bűvös körből. Schmitt ellen szól ugyanis, hogy európai parlamenti munkái miatt folyton Brüsszelben van, ezért nem tudja aktívan segíteni pártja munkáját. A vidéki fideszesek viszont Pelcznét szavaznák ki az alelnökök közül, mint mondják, vezető politikusként egyszerűen nem vált be. Ezt felismerve egyébként a miskolci politikusnő az elmúlt hetekben kampányban kezdett: sorra rendezi a sajtótájékoztatókat, s bizonyítva elszántságát még Lovasbernybe is elutazott, hogy a koalíciós tárgyalások küszöbéről a Fidesz se hiányozzon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik