Poszt ITT

Kovács-Janics: együtt vagy külön?

A hétvégén Szegeden elkezdődött az idei kajak-kenu versenyszezon, amelynek eddigi legnagyobb szenzációját néhány hete Janics Natasa és trénere okozta. A világverő Janics-Kovács duó felbomlott, csak reménykedhetünk abban, hogy az olimpiáig sikerül újra egy hajóba ültetni a két világklasszist.

Angyal Zoltán szövetségi kapitány reménykedik abban, hogy hamarosan ismét egy hajóban húzza a két sztár: „Az alapozás hosszú időszaka alatt, amikor a versenyzők és az edzők hetekig külföldön, összezárva készülnek, gyakran előfordulnak súrlódások, feszültségek. Ezek aztán vagy rövid időn belül elsimulnak, vagy hosszabb távon is fennmaradnak. Mindannyian reméljük, hogy ebben az esetben hamar rendbe jönnek a dolgok.”

Nos a jelek szerint egyelőre nem sikerült elsimítani a feszültségeket, és az első idei, szegedi válogatóversenyen külön-külön szállt hajóba Kovács Katalin és Janics Natasa. Kétszáz méteren Janics, az olimpiai számnak számító 500-on pedig Kovács győzött, az utóbbi kettesben Paksy Tímeával is diadalmaskodott ezen a távon.

A jövő évei olimpiára remélhetőleg megváltozik a helyzet, hiszen az elmúlt években a két sportolónő együtt jó pár alkalommal leiskolázta ellenfeleit, és Pekingben is jó eséllyel harcba lennének az aranyéremért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik