Poszt ITT

Ismét elbuktuk az Eb-t

Általános meglepetésre Lengyelország és Ukrajna rendezheti meg 2012-ben a foci Eb-t az UEFA szerdai döntése nyomán. Pedig sokak úgy vélték, a horvát-magyar volt a legerősebb pályázati anyag. Magyarország harmadszor pályázott a kontinensbajnokság megrendezésére.

Korábban a magyarok által legerősebbnek tartott közös horvát-magyar pályázatban reménykedett a magyar politikai elit és sportdiplomácia. A FigyelőNetnek korábban Kisteleki István, a hazai labdarúgó szövetség elnöke azt mondta, hogy ha most sem sikerül elnyernünk a rendezés jogát, nem érdemes többször kandidálnunk.

Gyorselemzések szerint Ukrajna és Lengyelország közös pályázata mellett szólt, hogy a két ország nagy és kevéssé lefedett piacot jelenthet az európai labdarúgásnak, illetve az, hogy sportdiplomatáik jobban tudták befolyásolni az UEFA Végrehajtó Bizottságának tagjait.

A nemzetközi sajtó értékelése szerint a horvát-magyar közös pályázat gyenge pontjait hazánkban kell keresni: kevéssé megalapozottnak tűnhetett a hazai beruházások finanszírozása, páratlanul alacsony a hazai foci színvonala, illetve a lakosságot sem lelkesítette egyértelműen az Eb-rendezés lehetősége.

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Ajánlott videó

Olvasói sztorik