Poszt ITT

Ön szerint ki rendezheti meg a 2012-es foci Eb-t?

Magyarország harmadszor, méghozzá sorozatban harmadik alkalommal várja érdekeltként az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának végső döntését az éppen soros kontinensviadal rendezőjének kilétéről.

Szerdán, magyar idő szerint 11:30-kor jelentik be Cardiffban, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának döntése értelmében hol rendezik meg a 2012-es Európa-bajnokságot. A rendezési jogért Magyarország Horvátországgal közösen, Lengyelország Ukrajnával, Olaszország pedig önállóan van versenyben.

A testületnek az elnök Michel Platinivel együtt tizennégy tagja van, az ukrán és az olasz képviselő országának érintettsége miatt nem szavaz. A rendezési jog elnyeréséhez a lehetséges szavazatok számának a felét plusz egyet, azaz hét voksot kell szerezni. Ha az első körben nem születik döntés, akkor a legkevesebb szavazattal rendelkező pályázó kiesik és két jelölt közül választanak a tagok. Ha a második körben 6-6 lesz a végeredmény, akkor Platini szavazata dönt a házigazda kilétéről.

Gyárfás Tamás a magyar-horvát pályázat hazai felelőse lapunk kérdésére elmondta, hogy az esélyeket lehetetlen megtippelni: “Mi csak magunkban bízhatunk. A horvát-magyar pályázat a legerősebb, és elvileg ennek kell döntenie, de nem tudni, hogy a kulisszák mögött milyen egyeztetések zajlanak. Mi maximálisan teljesítettük a követelményeket, bizakodva várjuk a szerdai döntést.”

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Ajánlott videó

Olvasói sztorik