Poszt ITT

Ön helyeselné Demcsák Zsuzsa kinevezését?

Alig jelentették be az új kormányszóvivő személyét, a csinos újságírónő máris a támadások kereszttüzébe került. Olyannyira, hogy már a kinevezése is kétséges.

Demcsák Zsuzsa kormányszóvivői kinevezésének hírére máris megindultak a támadások ellene. Először fehérneműs fotói lepték el a bulvársajtót, majd jött a következő botrány: az egyébként kétgyermekes műsorvezető internetes blogja. Ebben sokan sérelmezték, hogy Demcsák Zsuzsa távolságtartással viseltetett a szegények iránt.

Az i-re a pontot azonban az tette fel, hogy a Magyar Nemzet kiderítette: a leendő kormányszóvivő férje egy maffiakapcsolatokkal és több súlyos bűncselekménnyel meggyanúsított férfi üzlettársa volt, és a cégekből csak ezév elején lépzek ki.

Demcsák Zsuzsa perrel fenyegetőzik és több ponton is megcáfolta a vádakat. Az őt alkalmazó kormány egyelőre kiáll a nemzetbiztonsági átvilágításon jelenleg áteső műsorvezető mellett, a Fidesz azonban azt kéri leendő dőnökétől, Gál J. Zoltántól, hogy mégse nevezze ki.

Szakértők szerint benne van a pakliban, hogy a kormány kihátrál az új munkatárs mögül. “Gál J. Zoltán nyilatkozata szerint a nemzetbiztonsági átvilágítás eredményétől függően hoznak végleges döntést, más nyilatkozatok pedig jelzik: mind az SZDSZ-ben, mind az MSZP-ben vannak olyanok, akik ellenzik a Demcsák Zsuzsa kinevezését. Mindebből még nem szürhető le, hogy mi lesz a folytatás, de ebben a helyzetben nincs igazán jó megoldás a kormány számára” – mondta Juhász Attila, a Political Capital vezető elemzője a FigyelőNetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik