Poszt ITT

Ön tart zavargásoktól március 15-én?

A korábban ünnepre járók fele a médiában elhangzó ijesztő jóslatok miatt eltántorodott attól, hogy az idén is jelen legyen valamelyik március 15-i rendezvényen – derült ki Medián felméréséből.

A Medián adatai szerint a népesség több mint kétharmada számít arra, hogy utcai zavargások lesznek, és több mint fele arra, hogy a békés ünneplőknek is bántódásuk eshet.

A magyar felnőtt népesség jelentős része nemigen foglalkozik a március 15-ei ünneppel. Tíz megkérdezettből heten eddig sem jártak március 15-ét ünnepelni, és most sem tervezik. Mindössze egynyolcadnyian vannak, akik az elmúlt években is ünnepeltek, és most is fognak. A népesség majdnem fele (44 százalék) még a kokárdát sem fogja kitűzni a ruhájára.

Az is látható azonban, hogy ugyanennyien válaszolták, hogy korábban elmentek ugyan ünnepelni, ám most nem mennek, azaz a korábban ünnepre járók fele – minden bizonnyal az őszi események és a médiában elhangzó ijesztő jóslatok miatt – eltántorodott attól, hogy az idén is jelen legyen valamelyik rendezvényen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik