Poszt ITT

Ön mit csinál majd március 15-én?

Március 15-e az elmúlt hónapok során a hírekben jórészt nem mint az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseire való emlékezés napja került szóba, hanem mint a különböző politikai erők csatározásainak egy újabb színtere. Kérdés, lesz-e ismét demonstráció.

Az idei március 15-ével kapcsolatban a legritkább esetben jut az emberek eszébe a családi séta a napsütésben, a kokárdás szabadnap. Egyik legnagyobb ünnepünket is a politika lengi körül: a híradások azt találgatják, ismét lesz-e demonstráció október 23-ához hasonlóan. Sokan ezért inkább vidékre vagy külföldre utaznak a szabadnapon a fővárosból, vagy akik otthon is maradnak, meggondolják, kimozduljanak-e a lakásból.

A másik vita, amely a sajtóban zajlott az ünnepnappal kapcsolatban, a miniszterelnök beszéde volt. A Fidesz mindenképpen nagygyűlést fog tartani, a kormányfő azonban első nyilatkozatában azt hangsúlyozta, nem szól az országhoz, hogy – mint döntését indokolta – visszaadja az ünnepet az embereknek. Később azonban meggondolta magát, és ugyan a hivatalos eseményeken: a Kossuth téren és a Nemzeti Múzeumnál csupán nézőként lesz jelen, a Művészetek Palotájában viszont beszédet fog mondani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik