Poszt ITT

Ön szerint ki hibázott a móri ügy során?

Hétfőn elfogta a rendőrség a veszprémi postásgyilkossággal gyanúsított N. Lászlót és társát. Előbbi bevallotta: ott volt a móri mészárlásnál. Az eddigi vádlottak viszont nem.

Öt év után váratlan fordulat állt be a nyolc halálos áldozatot követő móri bankrablás ügyében: a veszprémi postásgyilkossággal gyanúsított férfi bevallotta: ott volt a Móron. A rendőrségi vizsgálatok megerősítették ezt: szerdán N. László lakásán előkerültek az öt évvel ezelőtti bankrablásnál használt fegyverek, illetve egyes információk szerint tenyérlenyomata egyezik a Móron találttal. Utóbbi információt azonban később cáfolták.

Közben az is egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy az eddigi két fő gyanúsítottnak: Kaiser Edének (akit tényleges életfogytiglanra ítéltek, jórészt más ügyek miatt) és Hajdú Lászlónak (aki ellen jelenleg is bírósági eljárás folyik a móri ügy kapcsán) nincs köze az ügyhöz, nem voltak jelen a gyilkosságkor. Kaiser ügyvédje perújrafelvételt kér, Hajdú jogásza a vád ejtését várja.

Közben több szakértő kifejtette, hogy az eset ismét rámutatott a magyar büntetőeljárás hiányosságaira. Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke ugyanakkor kifejtette: bármelyik bíró tévedhet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik