Poszt ITT

Bemondó – Ön szerint ki nyeri az első fordulót?

Az FN exit poll és a Capital Research és a Medián legfrissebb, pénteki felmérése enyhe MSZP győzelmet, és az SZDSZ bejutását mutatja. A Gallup szintén pénteken felvett adatai viszont a Fidesz előretörését mérte.

A Capital Research ezerfõs országos reprezentatív mintán április 7-én végzett telefonos közvélemény-kutatása szerint a teljes populációban és a biztos pártválasztók körében is az MSZP vezet. Két nappal a szavazás előtt a teljes lakosság 36 százaléka mondta azt, hogy a szocialistákat, míg 33 százaléka, hogy a Fideszt támogatja. A biztos szavazó pártot választóknál is hasonló az arány: 46-42 Gyurcsány Ferenc pártja javára.

Az SZDSZ valamivel a bejutási küszöb fölött (5,8 százalék), az MDF valamivel alatta (4,1 százalék) áll a biztos pártválasztók körében a Capital Research-nél. A Medián 3000 megkérdezett adatain alapuló felmérése szerint az MSZP 46, a Fidesz 41 százalékon áll, míg az SZDSZ 5,5 százalékkal becsúszna, az MDF 4,5-tel viszont éppen kiesne a parlamentből.

Kétpárti parlamentet és szoros Fidesz-győzelmet jósol azonban a Magyar Gallup Intézet pénteki, telefonos felmérése. A közvélemény-kutató prognózisa szerint a Fidesz nyeri a választásokat a szavazatok 43-47 százalékával, míg az MSZP a voksok 40-44 százalékára számíthat; a Gallup felmérése szerint sem az SZDSZ, sem pedig az MDF nem küldhet képviselőt az Országgyűlésbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik