Poszt ITT

20041109

Ajánló

Ne adjuk fel!

Mindannyiunkat izgat a rák, mert valamilyen módon, közvetlenül vagy közvetve érintettek vagyunk. Biztosan mindenki ismer olyan beteget, akit nem tudtak meggyógyítani és a daganat áldozata lett. „Ez a könyv kimondatlanul is egyike a legfontosabbnak, mert megtanít, hogy mire figyeljünk: önmagunkban, egymásban, embertársaink életében, a környezetünkben” – írja a kötet ajánlójában Göncz Árpád. (Árvai Magdolna: Élek, jól vagyok, Sanoma Budapest Kiadó)

Szép mese a halálról

Görgey Gábor Adria szirénje című regénye megjelent Németországban. Sikeres fogadtatását a Frankfurti Könyvvásáron meghívások követték több német és osztrák városba. A regény – amelyet 2000-ben itthon az Év Könyve díjjal tüntettek ki – a téli könyvvásárra újra megjelenik magyarul is, a Nobel-díjas Kertész Imrének a német kiadáshoz írt előszavával. Ebben a többi között ezt olvashatjuk: „Görgey a magyar irodalom meglehetősen tarka kaleidoszkópjának egyik különleges kristálya. Excentrikus stílusművészek, formabontók és formaújítók közt ő megmaradt elbeszélőnek… Görgey mondja a legszebb mesét a halálról, amit valaha is olvastam.” (Sirene der Adria, SALON LiteraturVERLAG)

Krimi classic

Afrancia krimi nagymestere a most megjelent kötetben az Egyesült Államokba utaztatja főhősét, aki legalább annyira meglepődik a cowboy kalapokon, a Coca-Cola automatán, mint a léptékek óriási kontrasztján. Európai szemmel ül végig egy tárgyalást, ahol négy repülőstisztet gyanúsítanak egy lány meggyilkolásával, végül azonban neki kell az egymásnak ellentmondó vallomások alapján megfejteni az ügyet. (Georges Simenon: Maigret és a vizsgálóbíró, Park Kiadó)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik