Poszt ITT

Fullba nyomta a kretént menekültügyben a TV2

irénke néni (Array)
irénke néni (Array)

Váczi Gergő az önkéntes feljelentgető Irénke nénivel élő adásban folytatott döbbenetes migránsvadászatot. Semmit nem tanultak az Éden Hotel-botrányból.

Nem teljesen épeszű produkciót sikerült bemutatni pénteken reggel a TV2-n: a Mokka riportere, Váczi Gergő élőben jelentkezett a szerb határ melletti Röszkéről, ahol a zöldhatáron át próbálnak bejutni Magyarországra a menekültek. A bejelentkezésben fontos szerepet kapott Irénke néni, az önkéntes határvadász. A helyi nyugdíjas asszony hobbija az illegális határátlépők üldözése, korábban a HVG riportjában beszélt arról büszkén, hogy dobott fel a határrendészeknek menekülő gyerekeket és időseket.

Irénke néni túlbuzgósága a riportert is magával ragadta, így a döbbenetes tudósításban mozgalmas akciójelenetként próbálták beállítani azt, hogy néhány szerencsétlen menekült a környékükön mászkál. Az önkéntes határvadász a rendőrök után is rohan, hogy ki ne maradjon az intézkedésből, miközben Váczi Gergő „elképesztően hasznosnak” nevezi, amit művel a nő. Közben mutatják a bozótot, hogy „ott bent zajlik az akció”. „Elmondhatjuk, hogy veszélyben vannak itt az emberek?” – kérdezi Váczi Gergő, amire Irénke néni persze helyesel, miután előadta, hogy ő védelmezi a kisgyerekeseket a menekülthordáktól.

A „tudósításból” leginkább az derül ki, hogy a TV2 semmit nem tanult az Éden Hotel-botrányból: a menekülteket sikerült láthatatlan, démonizált ellenségként bemutatni egy börleszkbe fulladt akcióparódia keretében, hasonló érzékenységgel kezelve emberi sorsokat, mint a nemi erőszakot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik