Poszt ITT

Háztáji: Tyúkot lopott és megfőzte – recepttel

Tyúkólba tört be egy nő. Már főtt a hús, amikor elkapták.

Drámai hírről számolt be a vaol.hu. Még szerda este betörtek a Vas megyei Lócs egyik házának tyúkóljába, és levágták az ott található szárnyasokat.

A körzeti megbízottak négy óra alatt nyomára bukkantak az ötvenhárom éves tolvajnőnek, aki az elfogásakor épp tarhonyás húst főzött, és nem tudott magyarázattal szolgálni, honnan került lábosába a csirkehús.

A házkutatás során több konyhakész tyúkot is találtak a hűtőben, sőt a mosógépben is – derül ki a cikkből.

Az éhes asszony elismerte tettét.

 

Tarhonyás hús

Hozzávalók:
Fél kiló kerek szemű tarhonya, fél kiló hús (lehet sertés vagy csirke, akár pulykahús),1-2 vöröshagyma, olaj, delikát, pirospaprika

Elkészítés:
A szokásos módon pörköltet készítünk. A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megfonnyasztjuk, majd meghintjük pirospaprikával, delikáttal, rárakjuk a húst és felöntjük vízzel, majd puhára pároljuk a húst (ha kell, közben pótoljuk a vizet).
A tarhonyát kevés 1-2 k. olajon aranybarnára pirítjuk (de ne égjen meg), célszerű kis fokozatnál pirítani, mert különben hamar megég,és nem egyenletesen pirul.

Felöntjük kb.1,5 liternyi vízzel, megszórjuk kevés delikáttal és feltesszük főni. Mire elfő a leve, akkorára majdnem megpuhul a tarhonya. Közben kavargatni kell, nehogy leégjen. Ezután levesszük a tűzről és fedővel letakarjuk, majd így,a gőzben hagyjuk teljesen puhára párolódni.

Akkor nem fog szétmálni a tarhonya,és nem tapad össze. Amikor a pörkölt is elkészült, tehát megpuhult a hús és jó sűrű szaftja van, akkor a kész tarhonyával összekavargatjuk.

A pörköltbe bele lehet főzni egy-egy paprikát és paradicsomot, aki szereti.

Tanácsok:
Ha a tarhonyába belefőzünk apró kockákra vágott krumplit (vagy külön, enyhén sós vízben főzzük meg, és utólag kavarjuk hozzá),akkor pásztortarhonyát kapunk. Így még laktatósabb, tartalmasabb lesz a tarhonyánk. Sőt, pirított kolbászkarikákat is rakhatunk még bele.

A receptet innen vettük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik