Otthon

Évek óta nem tud bemenni lakásába egy szerb család, mert az albérlő nem engedi be őket

Egy szerb család 2016-ban adta ki a belgrádi lakását, törvényesen, szerződéssel, közjegyző jelenlétével, de azóta is ennek isszák a levét, számolt be róla a Szerbiai Rádió és Televízió.

A Szabad Magyar Szó szemléje szerint a Dukanac család az ingatlan bérbeadását követően Franciaországba költözött, és kezdetben minden rendben is volt az albérlővel, csakhogy amikor visszatértek Belgrádba, arra lettek figyelmesek, hogy a bérlő kicserélte az ajtót, a kulcsot pedig nem akarja azóta sem odaadni nekik.

Évek teltek el, és továbbra sem tudnak bejutni a saját lakásukba, kilakoltatni pedig annak ellenére sem tudják őt, hogy tavaly már szerződést is bontottak a bérlővel, aki egyébként azt állítja, az a problémája, hogy emelni akarták a lakbért.

A lap cikkében emlékeztet, Szerbiában kilakoltatáshoz lehet folyamodni, ha a bérlő nem akarja elhagyni a lakást, de a polgári eljárás háromtól öt évig is tarthat.

Petar Učajev ügyvéd kiemelte, hogy amennyiben valaki nem fizeti az albérleti díjat, törlesztőrészletet, akkor a bérbeadó jogosult a végrehajtási záradék alapján eljárást indítani, és ebben az esetben egy végrehajtóval viszonylag gyorsan ki lehet lakoltatni az albérlőt.

A szerbiai ügynökségek egyébként arról számoltak be, hogy ilyen esetek tízezerből egyszer fordulnak elő, mindenesetre azt tanácsolják a bérbeadóknak, hogy legalább havonta látogassanak el ingatlanjukhoz, és nézzenek szét.

Kapcsolódó
13 éve várják a lakók a XIII. kerületi társasház befejezését
Rémálommá vált a lakásvásárlás a belvárosban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik