Otthon

Csillagászati összegért árulják Berlusconi fényűző szardíniai birtokát

Alessandra Benedetti/Corbis via Getty Images
Alessandra Benedetti/Corbis via Getty Images

500 millió euróért, zárt körben árulják Silvio Berlusconi fényűző szardíniai birtokát, értesült a Financial Times.

Az Index szemléje szerint a tavaly 86 éves korában elhunyt néhai olasz miniszterelnök öt gyermeke most bólintott rá az értékesítésre.

Az ingatlan- és médiamogul a nyolcvanas években vásárolta meg a 110 hektáros birtokot Szardínia északkeleti részén, Costa Smeraldában, és teljesen felújította.

Közvetlen kijárata van a tengerre, több úszómedencével és teniszpályával rendelkezik. A kert mérete nyolcvan focipályával azonos területű, az amfiteátrum azonban nem ó-, hanem újkori, utánzat. A szobák számáról ellentmondó információk jelentek meg: a brit lap szerint 68, az Il Messagero szerint 126 lakosztálya van.

Potenciális vásárlóknak tartanak emírségekbeli, szaúdi, indiai és amerikai milliárdosokat. Az oroszok a szankciók miatt nem licitálhatnak, bár a környéken a kilencvenes években több luxusvillát is vásároltak. A Villa Certosa lapértesülések szerint ebben a hónapban lesz megtekinthető.

Kapcsolódó
13 eurócentért árulják a házakat Légrádon
A feltételek között szerepel, hogy a jelentkezőknek 45 évnél fiatalabbnak, házasnak és büntetlen előéletűnek kell lennie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik