Otthon

Elképesztő tempóban okosodnak a magyar otthonok

Az idén az okosotthoneszközök globális piaca az előrejelzések szerint meghaladja a 110 milliárd dollárt, ez egy év alatt 20 százalékos növekedés. Az elemzők a következő évekre is hasonló növekedést várnak, így az iparág forgalma 2027-re már 235 milliárd dollárra ugorhat. A magyarországi piac a 2020-as 700 millió dollárról jövőre megduplázódhat, írja a Hvg360.

A lap cikke szerint a évtized elején világszerte a háztartások 9 százaléka – Magyarországon a 4 százaléka – élt az okosotthon-megoldások valamelyikével, 2024-ben ez az arány 19, illetve 14 százalékra nőhet.

A MediaPost amerikai kiadó és konferenciaszervező vállalatra hivatkozva azt is írják: az idén világszerte a háztartások 15 százalékában lehet valamilyen okosotthoneszköz.

A Nasdaq elemzése szerint a koronavírus-járvány, valamint a geopolitikai kihívások – köztük az Ukrajna elleni orosz agresszió, illetve nyomában az energiaválság – felgyorsították az okosotthonok terjedését. A Covid miatti korlátozások idején széles körben elterjedt távmunka a világjárvány elmúltával is általános maradt.

Kapcsolódó
Szobatársat keres a kanadai nő, de egy nagyon furcsa feltétellel
Ilyen albérlet hirdetést meglehetősen ritkán lehet látni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik