Otthon

Így szállhatunk meg ingyen más otthonában

Getty Images
Getty Images

Nagyon sokan szeretnek utazni, de nem mindenki engedheti meg magának a külföldi nyaralást. Erre kínál tökéletes megoldást a house sitting, amivel mások otthonára vigyázhatunk a világ bármely részén, amíg az eredeti tulajdonosok épp külföldön vannak, írja a Femina.

Ezzel az utazási formával csak magáért az odautazásért kell fizetni, a szállásért nem. Gyakran a házi kedvencet is el kell látni, vagy épp meg kell locsolni a növényeket, de semmi nehéz feladat nem vár az ott lakókra.

Ahhoz, hogy valaki ilyen „munkát vállaljon”, először regisztrálni kell  az ezzel foglalkozó honlapokon, mint a Nomador vagy a MindMyHouse, és létre kell hozni egy profilt. Legtöbbször egy éves díj befizetése után tudunk válogatni az épp aktuális lehetőségekből. Ha pedig a házukat kiadóknak is szimpatikusak vagyunk, utazhatunk is a legkülönlegesebb helyekre.

Ezzel az utazási módszerrel, a helyi kultúrát és az ott élőket is sokkal közelebbről megismerhetjük, mint ha egy szállodában laknánk. A tulajdonossal biztosan eltöltünk majd pár napot, mielőtt elutazna, és az is gyakori, hogy a szomszédoknak, legfontosabb barátoknak is bemutatnak, akihez baj esetén fordulhatunk.

Egy house sitting általában hosszabb távra, egy-két hétre, sőt akár több hónapra is szólhat, így bőven lesz idő megismerni a helyi kultúrát.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik