Otthon

Szakított vele a barátnője, dühében szabadon engedte a kígyóit Sydney-ben

Facebook
Facebook

Az utcákat pásztázzák sokan Sydney keleti kerületeiben, miután egy férfi dührohamot kapott és szabadon engedte a volt barátnője két háziállatként tartott pitonját, írja a Guardian.

A Bagel és Mango névre keresztelt 2.5 méteres óriás kígyókat néhány nappal ezelőtt dobta ki a férfi, és azóta nincs nyomuk.

A pitonok gazdája egy helyi Facebook-csoportban jutalmat ajánlott fel az állatok megtalálóinak. Szerinte a kígyók szelídek, és nem jelentenek veszélyt csak a patkányméretű állatokra.

A barom exem dührohamot kapott, amikor szakítottam fele, és idegességében kidobta a pitonjaimat. Nem fogják túlélni a szabadban, ezért nagyon aggódom a biztonságukért, szóval ha valaki látja őket, jelezze

– fogalmazott.

Kommentben többen jelezték, hogy látták korábban az állatokat, de azóta vélhetően továbbálltak az észlelés helyszínéről.

A rendőrségre egyelőre nem érkezett bejelentés az állatokról, mindenesetre többen aggodalmuknak adtak hangot amiatt, hogy kígyók mászkálnak szabadon a városban, még akkor is, ha állítólag nem veszélyesek az emberekre.

Szakértők szerint egyébként sokáig tényleg nem húzzák majd a szabadban a kígyók, mert nem találnak maguknak élelmet, és az időjárás sem kedvez nekik jelenleg. Ezzel együtt akár hónapokig is túlélhetik a kalandot.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik