Otthon

Felhőkarcoló tetejére épített villát egy indiai milliárdos

Az indiai Bengaluru városának üzleti központjában egy felhőkarcoló tetejére épített egy villát Vijay Mallya, a légiiparban, söriparban dolgozó indiai milliárdos, írja a hvg.hu az Unilad cikkére hivatkozva.

A 121 méter magasan lévő kastély 20 millió dollárba, azaz mai árfolyamon mintegy 7 milliárd forintba került. Csakhogy Vijay Mallya egyetlen éjszakát sem tölthetett a többek közt medencével és helikopterleszállóval felszeret ingatlanában, mert épp vádat fognak emelni ellene pénzügyi csalások miatt, mert állítólag bankokat vert át hamis adatokkal.

A cikk szerint Mallya már 2016-ban elmenekült az országból, miután kiderült, hogy több mint egymilliárd dollárnyi adósságot nem törlesztett. Egyébként övé volt India legnagyobb belföldi légitársasága is, a Kingfisher Airlines – emiatt pedig 2022-ben 4 hónap börtönbüntetésre ítélték, mert amikor a cég összeomlott, nem tartotta be az ügyben hozott bírósági ítéletet.

A milliárdos jelenleg Nagy-Britanniában él, az indiai kormány pedig azt próbálja elérni, hogy adják ki nekik. Emiatt pedig aligha fogja egy jó darabig élőben látni a felhőkarcoló tetején virító luxusvilláját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik