Otthon

Télen fűt, nyáron hűt: a hőség elmúltával indul az őszi klímaszerelési szezon

Most érdemes gondoskodni a hatékonyabb otthoni hőszabályozási megoldásról.

A nappal 40, éjjel 30 fokhoz közelítő külső hőmérsékletnél nincs jobb marketing a klímaberendezések számára, de az utóbbi években a téma már az őszi hónapokra sem veszített aktualitásából. Ahogy változik az éghajlat, illetve mélyül az energiaválság, úgy változik mindaz, amit az otthoni klímákról gondolunk.

Pár évtizede még az volt az általános vélemény, hogy „azért a néhány kánikulai napért”, ami egy-egy évben jellemzően előfordult, nem biztos, hogy megérte klímára költeni. Azonban a „néhány napból” azóta már két-három hónap lett – és újabban még szeptemberben is lehet igazi forróság –, ráadásul a technológia fejlődésével a mai klímaberendezésekkel már fűteni is lehet, méghozzá kimagasló hatékonysággal. Ma már az is széles körben ismert, hogy a hűtő-fűtő klíma az ingatlanon telepített napelemes rendszerrel is jól kombinálható, okosan felhasználva a nyári napos időszakban napenergiából megtermelt villamosenergia többletet. Csupán egy megfelelő szakértelemmel és tapasztalattal rendelkező, megbízható szakértőre van szükség, aki tanácsot ad a konkrét paraméterek és igények ismeretében, szakszerűen megtervezi a rendszert, majd elvégzi a kivitelezést is. Természetesen a megbeszélt és a szerződésben szereplő összegért, a meghatározott határidőre. És mikor lenne mindez időszerűbb, mint ősszel, amikor a külső hőmérséklet már elviselhető szintre csökkent, fűteni viszont még nem kell?

Az E.ON mellett számos érv szól, ha választani kell. Ilyen a szakértelem, a piaci helyzetből és a nemzetközi háttérből adódó stabilitás, az országos jelenlét, és a több évtizedes energetikai tapasztalat mellett a minőségi lakossági termékek, a fenntartható és digitális megoldások kínálata. De van egy további szempont is, amely sokat nyomhat a latban: az E.ON Komfort Klíma, amely egy webshopon keresztül is megvásárolható komplex termék- és szolgáltatáscsomag, mely tartalmazza a megfelelő klíma készüléket, a kiszállítást és telepítést (alapszereléssel), valamint az új készülékre – annak típusától és a karbantartási csomagtól függően – 3 vagy 5 év gyártói garanciát, a szerelésre pedig 6 hónap E.ON garanciát.

A választott okosklíma készülék egy wifi-kapcsolattal rendelkező inverteres megoldás, amely időzíthető, és internet kapcsolaton keresztül a távolból is vezérelhető (ki- és bekapcsolható, beállítható) és ellenőrizhető egy mobil applikáción keresztül. Ennek köszönhetően az energiafogyasztás, a hűtés optimális időtartamának és hőmérsékletének a meghatározása is könnyen megoldható a segítségével.

Manapság már a magas energiafogyasztás miatt sem kell aggódni: az inverteres klímaberendezések energiafelhasználása csupán töredéke a korábbi „on-off” technológiájú klímatípusoknak, és megfelelő hálózati rendelkezésre állás esetén a kedvezményes, szezonális H tarifa is igényelhető hozzájuk.

Hogy a komfort valóban teljes legyen, immár a hang sem jelent problémát: egy korszerű klímaberendezés szinte alig hallható –, a modernebb eszközök pedig már összetett szűrőrendszerük és fejlettebb funkcionalitásuk révén a levegőt nem csak temperálják, de tisztítják és sterilizálják is, így környezet- és egészségvédelmi szempontból is ideális választás lehet.

Tudjon meg még többet az E.ON Komfort Klíma termékeiről itt:

https://www.eon.hu/hu/lakossagi/termekek/klima.html

Ajánlott videó

Olvasói sztorik