Otthon

Kiszínezett közösségek

45 önkéntes, 648 liter festék, 1463 négyzetméter falfelület és egy általános iskola – Magyarországon is aktív a PPG Colorful Communities nevű nemzetközi jótékonysági programja.

Színt hozni életünkbe, jobbá tenni a közösségi tereket – ezért hívta életre a PPG festék- és bevonatgyártó 2015-ben a Colorful Communities nevű nemzetközi jótékonysági programját, amely igazi sikertörténet lett. A PPG önkéntesei nyolc év alatt, 50 országban félezer projektet vittek véghez. Idén az volt a cél, hogy a tanévkezdésre fessenek ki iskolai helyiségeket. A PPG alkalmazottai világszerte 25 iskolát tettek színesebbé – köztük a Kispesti Erkel Ferenc Általános Iskolát is.

A nyári felújításban a PPG hazai leányvállalata, a PPG Trilak 45 önkéntes dolgozója vett részt. Három nagy felület kapott vidám mintákat, színeket és kifestettek több helyiséget. Az önkéntesek 270 munkaórát áldozva, 648 liter festéket felhasználva 1463 négyzetméternyi felületet festettek le.

„Helyben is tudunk jótékonysági akciókat szervezni, de ez a program lehetőséget nyújt arra, hogy nagyban gondolkodjunk. Ezért külön örültünk annak, hogy a PPG az idei Colorful Communities projektet az iskoláknak szenteli, és biztosak voltunk abban, hogy a támogatás jó helyre kerül. A kollégák, akik mindig lelkesen részt vállalnak a festésből, ezúttal nemcsak önkéntes munkájukkal járultak hozzá ahhoz, hogy egy patinás épület a régi fényében tündökölhessen, de az oktatási intézmény kiválasztását is rájuk bíztuk.” – fogalmazott Miavecz István, a PPG Trilak ügyvezetője.

„Nagy álmunk valósult meg azzal, hogy ezeket a nagy, fehér falfelületeket kreatív módon színessé varázsolták a gyerekeknek – mondta Maserné Drexler Katalin, az iskola igazgatója: – Egyik fő célkitűzésünk, hogy a gyerekek itt nagyon jól érezzék magukat, és szép, színes környezet vegye őket körül. Hiszünk abban, hogy ha szép környezet veszi őket körbe, akkor nem csak jobban érzik magukat, hanem jobban is fognak vigyázni a környezetükre.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik