Otthon

Akciósan eladó a rábasebesi Széchenyi-kastély

Az egyik ingatlankereskedelmi oldalra került fel a Budapesttől 169 kilométerre fekvő gyönyörű rábasebesi Széchenyi-kastély hirdetése. Az 1903 és 1904 között épült komplexumért akciósan 500 millió forint helyett 475 millió forintot kérnek, írja a Lelépő.

A Kisalföld 1993-ban úgy fogalmazott, „utolsó gazdája Wilburg báró volt, a második világháború idejéig. 1945 után a tanács, a téesz a kezelője, aztán a Pallas Lapkiadó. Sokat egyik se tudott rá költeni (vagy talán éppen semmit se), az idő vasfoga viszont annál szorgalmasabb volt. A Pallas végülis, mert pénz kellett neki, megszabadult az épülettől. Egy vállalkozó, Gyarmati Zoltán vette meg.”

Szintén a Kisalföld egy évvel későbbi száma pedig arról ír, hogy

a második világháború után a kastély gazdátlanul maradt, a bútorokat a lakosság széthordta.

A cikk szerint a Széchenyi-kastély három fő részből áll. A középsőben található a recepció és egy körülbelül ötven fő befogadására alkalmas terem, melyhez egy nagy terasz is tartozik. Az épület legfelső szintjén vadászterem, illetve bécsi kávézó található. Az épületegyüttesben huszonkét apartman került kialakításra, mindegyikhez nappali, hálószoba és fürdőszoba, valamint minikonyha tartozik. A telken található másik épületben még két apartman és a gépészeti egységek is helyet kaptak.

Az épületek felújításra szorulnak, de helyi védettséggel rendelkeznek, ami biztosítja a hosszú távú megőrzésüket.

Az ingatlanhirdetés szerint az egykori Széchenyi kastélyt számos módon lehetne hasznosítani. Úgy vélik, magánbirtoknak vagy nyaralónak is kiváló, de el tudnának képzelni benne magánkórházat, rendezvényközpontot, idősotthont vagy akár luxushotelt is.

Kapcsolódó
420 millió forintért kelt el idén a legdrágább lakóingatlan
30 ezertől 3 millióig terjed a hazai négyzetméterár-skála.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik