Otthon

Jelezték a gárdonyiaknak, hogy tegyenek ki házszám táblákat

A tűzoltói beavatkozások miatt Gárdonyba érkező katasztrófavédők számára komoly fejtörést okoz időnként az érkezési cím megtalálása. Néhol az utcanév táblákat, máshol a házszámokat nem találják, ami igencsak megnehezíti a célba érésüket.

A feol.hu szerint ezért kereste fel a gárdonyi önkormányzatot a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, és hívta fel a város figyelmét arra: a településen található ingatlanok házszám elhelyezése igencsak hagy kívánnivalót maga után. Vagy pontatlanul vannak kihelyezve vagy pedig egyáltalán sehogy – és így nem mindig olyan káreseményre vonulnak ki a tűzoltók, ahol egyértelmű jelei vannak a bajnak.

Gárdony éppen ezért közleményben hívja fel a lakosság figyelmét arra, hogy helyezzék ki házaik utcafronti kerítésére vagy pedig a ház falára az ingatlan házszámát tartalmazó táblát.

Erre egyébként városi rendelet is hatályban van: „a közterületek elnevezéséről, valamint az elnevezésük megváltoztatására irányuló kezdeményezés és a házszám megállapítás szabályairól szóló 3/2015. (II.26.) rendelete” írja elő a kötelezettséget. A katasztrófavédelem és a mentők pontos tájékoztatása ugyanis mindenki alapvető érdeke.

Éppen ezért van teendője a városnak is: az utcanév táblák ugyanis szintén több helyen hiányoznak, ezt pedig az önkormányzatnak kell pótolnia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik