Otthon

Kutyának hitte a teraszán fekvő állatot, de tévedett

Meglepetésvendéget talált a teraszán a napokban egy amerikai férfi Mississippiben, írja a Newsweek.

A férfinak augusztus 20-án tűnt fel, hogy valami mocorog az asztal alatt a verandán, de elsőre azt sem tudta eldönteni, milyen állattal van dolga. Kiderült, egy, az emberekhez egyáltalán nem szokott prérifarkassal volt dolga.

Először azt hittem, hogy egy kutya, de amikor közelebb mentem, nagyon furcsának tűnt. Dehidratált lehetett vagy félt, de egyáltalán nem volt agresszív

– mondta a neve elhallgatását kérő férfi a lapnak.

Miután megörökítette telefonjával az állatot, a felvételeket közzétette a Redditen, de arra nem számított, hogy mekkora érdeklődést vált majd ki a posztja.

Reddit

A felhasználók megerősítették a közösségi oldalon, hogy egy prérifarkas (vagy más néven kojot) a látogató. A férfit az viszont nagyon meglepte, hogy mennyien biztatták az állat megölésére, mondván az egy ragadozó, fertőző lehet, és végezhet a kisállatokkal.

Elkeserített, hogy ennyien azt tanácsolták, lőjem le a prérifarkast. Egyetlen fotó alapján nem tudja megállapítani senki sem a betegségét

– fogalmazott.

Ő ehelyett úgy döntött, hívja a helyi vadőrt, aki befogta az állatot.

A prérifarkas vélhetően rendkívül szomjas volt az elmúlt hetek szárazsága miatt, így van remény arra, hogy felépül és később szabadon engedjék. A férfi azért üzent azoknak, akik végeztek volna az állattal. Mint írta, nem volt veszélyben sem ő, sem a családja, és azt javasolja mindenkinek, hogy ilyen helyzetekben kétszer gondolja át, mit cselekszik.

Észak-Amerikában egyébként egyetlen bizonyított esetben volt halálos prérifarkas-támadás, a kanadai Torontóban egy 19 éves népdalénekesre támadt rá két kojot egy turistaútvonalon, és ő nem élte túl a harapásaikat.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik