Otthon

Magyar pár varázsolt trópusi paradicsommá egy lepusztult házat Balin

Anett és Lóránd 5 évvel ezelőtt úgy döntöttek, hogy mindenüket összecsomagolják, és egy-egy hátizsákkal nyakukba veszik a világot. Azt gondolták, hatalmas kalandok várnak rájuk világszerte, mivel úgy indultak útnak, hogy mindenfelé utazgatnak majd. Végül a tervből mégsem világ körüli út lett, hanem valami egészen más. Balin ragadtak, amikor beütött a járvány, írja a Lakáskultúra.

A lap cikke szerint azóta a pár már össze is házasodott, sőt, trópusi paradicsommá varázsoltak egy lepusztult házat Balin, mely azóta az otthonuk lett. Ez a Villa Magnolia.

Mint mesélték, is szerelmesei voltak a home decornak, Bali pedig ebből a szempontból is  igazi mennyország: kézzel készített lámpák, bútorok és minden más dekorelem barátságos áron kapható.

Már jó néhány hónapja éltek a szigeten, egyszer csak eljött a pillanat, amikor úgy érezték, szeretnének saját otthont Balin. Így vágtak bele az első szerelemprojektjükbe, a Villa Magnolia felújításába. Bár a végeredmény magáért beszél, azért elárulták, hogy nem minden sikerült elsőre, bőven akadtak nehézségek az átépítés során.

Az első kihívással már rögtön az elején meg kellett küzdeniük: fel kellett térképezniük a helyi szabályozásokat. Külföldi állampolgár nem vásárolhat Balin saját telket, hanem hosszútávra bérelheti a földet, ami a szerződés lejárta után visszaszáll az eredeti tulajdonosra. Ezenkívül a ház nem lehet magasabb, mint a városban lévő legmagasabb templom csúcsa. A helyi szakikkal sem volt mindig egyszerű, sokáig kellett keresgélniük, mire ráakadtak a megfelelő mesteremberekre.

A felújításnak minden egyes részletét a pár tervezte meg. Elképzeléseiket fotókon mutatták meg a munkásoknak. A szbákat és a konyhát teljesen újjáépítették. Az építés nagy részét balinéz mesterek csinálták, majd az apró simításokat Anett és Lóránd együtt fejezte be.

A fiatal pár annyira élvezte a Villa Magnolia felújítását, hogy nemrég belevágtak egy újabb projektbe, ami lassan el is készül: ez lesz az új otthonuk. Ilyen módon felszabadul a Villa Magnolia, ami azt jelenti, hogy kiadóvá vált, zárja cikkét a Lakáskultúra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik