Otthon

Felújította az otthonát, üzenetet talált a kandalló mögött a falban

A 32 éves Dan Dafforn az otthonát újította fel a napokban a walesi Solva falujában, a munkálatok közben pedig szokatlan dologra lett figyelmes.

A BBC cikke szerint a férfi egy régi kandallót bontott le, amikor meglátott egy kiálló üveget a falban. Ez már önmagában gyanús volt, de utána arra is figyelmes lett, hogy az üvegben papírok vannak.

Fogalmam sem volt, mit fogok benne találni, de azt tisztán láttam, hogy tartalmaz valamit. Reméltem, hogy valamilyen üzenet lesz az, de egy kincses térképnek is örültem volna

– mondta.

A kívánsága teljesült, de nem kincses térképet, hanem üzeneteket rejtett az üveg. Az egyik papíron egy 1931. szeptember 14-i keltezésű kézzel írt levél volt, azzal a címmel: Min y Mor története. Ez a szöveg a ház történetét írja le részletesen. Mellette pedig talált egy cikket a történet szerzőjéről, Henry W. Evansről egy 1926. július 10-én nyomtatott újságban.

Mindkét papírt izgatottan porolta le a férfi, és mint mondta, rendkívül különleges élmény volt ez számára, furcsa látni ugyanis egy ilyen régi kézírást.

Mivel nem tudták, hogy mi tévők legyenek a papírokkal, Dan édesanyja fotókat tett közzé azokról egy helyi Facebook-csoportban, amire több mint száz üzenetet kaptak. Mondani sem kell, az egész közösség izgatott lett, és javaslatokat tettek nekik arra vonatkozóan, hogyan őrizhetik meg a levelek minőségét.

Dan valószínűleg bekeretezteti majd az üzeneteket és megőrzi azt magának. Ha már kincset nem tud menni keresni.

Kapcsolódó
Videóra vette a gazdi, hogy támadnának rá cane corsói egy betörőre
Alighanem ezzel inkább senki nem is fog próbálkozni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik