Otthon

Így NE hűtsd nyáron az otthonod!

Nem elég, hogy legtöbbször hatástalanok, de akár veszélyesek is lehetnek a lakáshűtő házi praktikák.

Se szeri, se száma az interneten azoknak a házi praktikáknak, amelyek azt ígérik, hogy gyorsan és könnyen le lehet hűteni velük a lakást, és amikor már aludni sem lehet a melegtől, sokan ki is próbálják ezeket. Érdemes azonban óvatosnak lenni, mert az olyan trükkök, mint a vizes függönyök fellógatása, a jeges törülközők nyakba terítése vagy éppen a ventilátor közelébe helyezett jég – hogy csak néhányat említsünk a netes tippek közül – megkérdőjelezhető hatékonyságúak, és sajnos sokszor veszélyesek is lehetnek.

A szándék jó, de az eredmények sajnos már nem annyira: vízkárokkal, fagyási sérülésekkel vagy éppen az olvadó jégtől meghibásodó elektromos berendezésekkel szembesülhetünk, ha ezekkel a trükkökkel próbálkozunk. Ráadásul hatékonynak sem nevezhetjük őket, hiszen legfeljebb kis hatókörben működnek, és ott is csak átmeneti enyhülést hoznak, de a teljes lakás hőmérsékletét tartósan és érezhetően nem teszik kellemesebbé.

Mit tegyünk inkább? 

Hőségriadó idején kihívást jelenthet, hogy otthonunk hűsítő oázis maradjon: a túlmelegedés megelőzése kulcsfontosságú része ennek a folyamatnak. Ezért jönnek jól a VELUX hő- és fényvédelmet biztosító termékek, melyeket arra terveztek, hogy otthonaink tetőterét hűvösebbé és kényelmesebbé tegyék a nyári hónapokban, beleértve a redőnyöket, rolókat és árnyékolókat, melyek mindegyike tökéletesen passzol a VELUX tetőablakokhoz. Ezek a megoldások könnyen telepíthetőek, kezelhetőek és karbantarthatóak, hosszan tartó és hatékony hő- és fényvédelmet nyújtanak minden otthonnak, potenciális veszélyek nélkül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik