Otthon

Öko paradicsompalánták várnak a Lidl polcain!

A Lidl-ről köztudott, hogy mennyire elkötelezett a hazai értékek és természeti erőforrások megőrzése iránt, ezt mutatja az is, hogy immáron ötödik éve működik együtt az áruházlánc az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézettel (ÖMKi) azzal a céllal, hogy hozzájáruljon a hazai tájfajták térnyeréséhez és a fenntartható gazdálkodás népszerűsítéséhez. Az együttműködés keretében május 4-étől, időszakos jelleggel vásárolhatóak meg a Lidl üzlethálózatában az ÖMKi magyar öko paradicsompalántái, melyek nemcsak kiváló minőségűek, de egyedi ízvilágot is képviselnek.

Csak a legjobbat!

A Magyarország négy tájáról származó tájfajta paradicsomok bio körülmények között nevelkedtek, kitűnő alkalmazkodóképességűek és kiváló minőségűek.

Ezek a tájfajták természetes és emberi szelekció útján, hosszú idő alatt létrejött, változatos növényfajták. Az évszázadok során kiválóan alkalmazkodtak a hazai “táj” adottságaihoz, sokszínűségüknek köszönhetően kiemelkedő alkalmazkodóképességgel rendelkeznek, ezáltal ellenállóbbak is. Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet öt évig vizsgálta, hogy melyek az ökológiai módszerekkel legjobban termeszthető, magyar tájfajta paradicsomok, és ezekből négy fajta kerül a diszkontlánc polcaira.

A legjobbaknak a Cegléd, Fadd, Máriapócs és a Tolna tájfajta palánták bizonyultak, így ezeket most a Lidl közreműködésével mi is megvásárolhatjuk.

A Cegléd, Fadd és Máriapócs tájfajták júliusban érnek, édes zamatúak, főként friss fogyasztásra javasoltak, kiválóak salátákhoz. A Tolna tájfajta paradicsom augusztus elején érik, kellemes ízű, magas létartalmú, így elsősorban befőzésre alkalmas.

Fókuszban az öko-termékek!

Május a legjobb időszak a palánták kiültetésére, tökéletes időszak arra, hogy belevessük magunkat a kertészkedés rejtelmeibe. Akár kertben, akár erkélyen vagy teraszon ültetjük el őket, biztosak lehetünk benne, hogy a várt eredmény nem marad el. A változatos formában felhasználható hazai és bio tájfajta paradicsomok jól beilleszthetőek a tudatos és fenntarthatóbb táplálkozásba is.

A különleges magyar palánták polcokra kerülése kapcsolódik a Lidl eddigi fenntarthatósági törekvéseihez.  A program ugyanis a mezőgazdasági sokféleség fokozásához és a biodiverzitás megóvásához is hozzájárul.

„Bár kutatómunkánk során elsősorban a mezőgazdasággal foglalkozó szakembereket, profi termelőket szólítjuk meg, a fenntartható élelmiszertermelés támogatásában és népszerűsítésében a kiskertes gazdálkodóknak is jelentős szerepe van. Ezért tartjuk kiemelten fontosnak, hogy évről-évre eljussanak az ország minden pontjára a tájfajta paradicsompalántáink a Lidl segítségével, és ezáltal minél szélesebb körben megismertessük az ökológiai gazdálkodás fontosságát és a friss öko-termények utánozhatatlan ízét.”  – tette hozzá Dr. Drexler Dóra, az ÖMKi ügyvezetője.

A Cegléd, Fadd, Máriapócs és Tolna tájfajta paradicsompalánták pontos elérhetőségéről bővebb információ az áruházlánc akciós újságjaiban található.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik