Otthon

Vaddisznó mártózott meg egy budakeszi család medencéjében

Vaddisznó rekedt egy családi ház úszómedencéjében Budakeszin péntek hajnalban. A hatalmas példány nem tudott kijutni a medencéből, aminek a szélét össze-vissza rágta, miközben a fogával próbált megkapaszkodni, számolt be róla az RTL Híradó.

Az ottlakók először maguk próbáltak segíteni rajta, majd kihívták a tűzoltókat. Ők létrával támasztották alá az állatot, így segítették ki a vízből.

A család furcsa zajokra ébredt. Mikor a tulajdonos kiment a kertbe, előbb próbálta elzavarni a vaddisznót a kertből lámpával, aztán vette észre, hogy az már a medencében lubickol.

Először próbáltuk mi magunk megoldani a helyzetet, hoztunk egy hosszabb létrát, azt beraktuk a vízbe és reméltük, a vaddisznó rájön, hogy azon ki tud mászni a medencéből. Sajnos nem volt ilyen okos, ezért hívtuk a katasztrófavédelmet

– fogalmazott a ház tulaja.

A nagyjából 150-200 kg-os állatot végül a tűzoltók mentették ki az úszómedencéből. Két létra segítségével két oldalról kezdték a vaddisznót alátámasztani, majd egy rövid küzdelem után sikerült úgy felnyomni a vízből, hogy ki tudta verekedni magát a medencéből.

A vad a mentés után azonnal vissza is ment az erdőbe, nyilatkozott az RTL-nek András Márton, a mentésben részt vevő tűzoltó.

A tűzoltók hangsúlyozták, ehhez hasonló probléma esetén a lakók minden esetben kérjenek szakszerű segítséget.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik