Otthon

Pónicsikó költözött a zselickisfaludi család nappalijába

Bellai Veronika
Bellai Veronika

Futkározik az udvaron, de még a nappaliban alszik Lenke, a zselickisfaludi pónicsikó, írja a sonline.hu.

A lap beszámolója szerint néhány hete költözött a különleges lakó Bellai Veronikáék házának szobájába egyenesen az istállóból.

Miután megszületett, Lenke nem tudott megállni a két hátsó lábán stabilan, így szopni sem tudott, hogy megerősödjön. Gazdája azt mondta, így nem hagyhatták az istállóban, nehogy elessen, és az anyja rálépjen, mert az végzetes lett volna. Inkább három nap után teljesen legyengült állapotban bevitték a házba, mert másnapra elpusztult volna.

A házban 16 fokra csökkentették a hőmérsékletet, hogy ne legyen drasztikus majd a váltás, ha visszakerül a hűvösebb istállóba.

A póni gyógyulási folyamata várakozásokon felüli.

Eddig a két első lábát terhelte, ezért azok beremegtek kicsit, ám az állatorvos szerint ez természetes. Szépen kezdi terhelni a hátsó lábait is

– mondta Bellai Veronika.

Lenke ügyesen megtanult járni a konyhakövön és a parkettán. Egyelőre nem alkalmas az istállóba költözésre, mert gyakrabban kell megetetni, mint a többi állatot. Azon dolgoznak, hogy egy hónapon belül kiköltözhessen.

Több mint húsz kilót nyom, és már nehéz levinni a lépcsőn az udvarra. A hozzáértők szerint soha nem lesz igazán ló, egyénisége egy darabkája emberi marad

– mesélte a gazdaasszony.

Kapcsolódó
Városi ingatlanokat vesznek a harmincon aluliak
Az első lakás vásárlásakor kiemelten fontos a megfizethetőség, de a generációra jellemző életmód is nagy mértékben befolyásolja a döntést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik