Otthon

Hiúzkölyök tűnt fel egy kanadai család kertjében

Hiúzkölyök bukkant fel egy család telkén a kanadai Brit Kolumbiában, Peachland településén, a váratlan látogatást pedig meg is örökítették, számolt be róla a helyi sajtó.

Naomi Miller a CTV News megkeresésére elmondta, rendszeresen találkoznak medvékkel, farkasokkal és prérifarkasokkal is a környéken, de azon még ők is meglepődtek, hogy egy vörös hiúz tűnt fel náluk.

Az állatot az iskolából hazatérő lánya vette először észre, akkor még azt hitték, hogy valamelyik szomszéd nagyon vagány kismacskáját találták meg. Aztán jobban szemügyre vették és tudatosult bennük: olyan nincs, hogy egy házi cica így nézzen ki.

Miller levideózta a macskát, hogy a többi családtagjának is megmutathassa a szokatlan vendéget. Később az Instagramon és a TikTokon is megosztotta a felvételt, amit azóta már több millióan láttak a közösségi platformokon.

@deltasoundhealing Bob Kitten visit in Peachland BC #spiritanimal #Forbiddenkitten #spicykitty #peachlandbc ♬ original sound – Delta&Sound

Hiúzt látni egyébként gyakorlatilag egyenlő a lehetetlennel. Éles szeme, kitűnő hallása biztosítja számára azt, hogy már messziről észlelje az ember közeledését és még időben, hangtalan puha lépteivel elhúzódjon onnan. Gyakorlatilag esélytelen, hogy szabad szemmel megpillanthassa valaki őfenségét az erdőben. Magyarországon a nagyon szerencsések azonban a téli, havas erdei utakon vagy azok szegélyén megpillanthatják nyomait.

Kapcsolódó
Megdöbbent az ausztrál férfi, amikor rájött, mi dugította el az ereszcsatornát
Erre azért alighanem csak kevesen számítottak volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik