Otthon

A kerítés és az árokpart is fényárban úszik a hetesi család házánál

Messziről ki lehet szűrni az ünnepi fényeket a hetesi Sétáló utcában: még az ingatlan teteje és kéménye is ragyog a sárgás fehér színektől. A család rengeteg időt fordít arra, hogy az elképzelés nagy részét megvalósítsa az adventi időszakra, írja a sonline.hu.

Horváthné Kiss Virág Anita arról beszélt, 2005-ben kezdték el csinosítani a házat. Eleinte még csak a lakás belsejében varázsoltak ünnepi hangulatot, később pedig már a teraszt is elkezdték feldíszíteni.

Annyi mindennel akartam színesíteni a házunk belsejét, hogy nem fértünk el. Ezért elkezdtük az udvarra, a kerítésre és az árokpartra kipakolni a díszeket. Gyakorlatilag ebben nőttem fel. Édesanyám pedagógus, ezért az iskolában és otthon is mindig dekorált valamit. Emiatt nagyon megszerettem az ünnephez kapcsolódó alkotásokat. Igyekszem folyamatosan újakat alkotni és beszerezni különféle tárgyakat

– tette hozzá a hetesi asszony.

A családi háznál szinte minden olyan tárgy megtalálható, ami valamilyen szinten kapcsolódik az ünnepekhez. Szembetűnő a kerítésnél álló hatalmas mikulásfigura, az óriási hóember alak, valamint a világítós rénszarvas és angyal is. Horváthéknál kézzel készített alkotások is megtalálhatóak. Az árokpartját kisebb fából fabrikált szarvasok és piros gombák díszítik, melyeknek a kalapjához régi vájlingot használtak fel.

Horváthné Kiss Virág Anita elmondta: már nem számolják, de nagyon sok pénzt költenek el a dekorációkra. Minden évben vásárolnak valamilyen égősort. Karácsony után már kora reggel megrohamozzák a nagy áruházakat, ahol 70 százalékkal olcsóbban tudnak hozzájutni a fényfüzérekhez.

Kapcsolódó
Színpompás karácsonyvárás a királyok városában
Idén is közlekedik a fényvonat Székesfehérváron.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik