Otthon

Felfedeztek húszezer eltitkolt kerti medencét Franciaországban

Getty Images
Getty Images

Elég nagy meglepetést okozott a francia adóhatóságnak, hogy a semmiből felfedeztek 20 ezer be nem jelentett medencét az országban, írja a BBC.

A cikk szerint mesterséges intelligencia segítségével kísérleti jelleggel próbálták felmérni az ország medenceállományát, és több mint 20 ezer eltitkolt darabot találtak is.

A francia sajtó arról ír, hogy ez 10 millió eurós plusz bevételt jelent az államnak, ugyanis a medencék növelik az ingatlanok értékét, emiatt magasabb ingatlanadót is kell fizetni utánuk a törvények értelmében.

A Google és a francia Capgemini által közösen kifejlesztett szoftver kilenc francia régióban szúrta ki a medencéket még 2021 októberében, de most az egész országra kiterjesztik.

2020-ban a hivatalos adatok szerint 3.2 millió privát medencét üzemeltettek Franciaországban, de ez a szám a koronavírus-járvány idején jelentősen nőtt, hiszen azóta is többen dolgoznak otthonról, többet tartózkodnak a házaikban, és jobb életkörülményeket szeretnének maguknak.

A Le Parisien egyébként közölte, egy 30 négyzetméteres medence után évente 200 eurós adót kell fizetnie a tulajdonosoknak.

Kapcsolódó
Telefonált a nő a kertjében, amikor hátulról lerohanta egy róka
Megdöbbentő pillanatokat rögzített a kamera.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik