Otthon

Látványos festéssel borították be egy csongrádi panelház oldalát

Jókora ráncfelvarráson esett át az egyik csongrádi panelház fala: Szító Imre graffitiművész egy látványos festéssel borította be a ház oldalát, így a korábbi trágár firkálmányok helyett egy népviseletbe öltözött lány és egy idézet borítja ezentúl a falat, írja a Délmagyar.

A fiatalember a lapnak azt mondta, sokáig ő is azon a városrészen élt, és zavarta, hogy több társasház oldalát hosszú évek óta „díszítik” trágár és egyéb firkák. Azt gondolta, hogy nem így kellene kinéznie a környéknek, ezért kitalált és megtervezett egy mintát.

A fiatal graffitis ezután felvette a kapcsolatot a körzet önkormányzati képviselőjével, Kádár Lászlóval, akinek a segítségével beszerezték a szükséges engedélyeket és a társasház lakóinak hozzájárulását. A papírmunka ugyan másfél évig húzódott, de ez sem vette el Imre kedvét, hogy tegyen a közösségért: munka után, szabadidejében öt napon keresztül dolgozott azon, hogy új arcát mutathassa a Tulipán utcai panelfal.

Nagyon élveztem ezt az öt napot, rengetegen jöttetek oda hozzám naponta, akik erőt adtak. Sok kisebb aprósággal leptetek meg; volt, aki kávét hozott, más csokit, üdítőt. Ez nagyon jól esett, sok új embert ismerhettem meg munka közben. Nekik, és Kádár Lászlónak is köszönöm a munkáját és segítségét, aki támogatott abban, hogy meg tudjam csinálni, amit kigondoltam, és amit végre akartam vinni. Emellett köszönöm a lakók támogatását és az itt élő emberek bizalmát

– mesélte.

Próbált olyan mondanivalót megfogalmazni, ami minden csongrádira igaz.

Sokan elmegyünk vagy elköltözünk innen, de sosem feledjünk, hol nőttünk fel, és mi az, amire büszkék vagyunk

– tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik