Otthon

A robotporszívók új generációja: Xiaomi Roidmi Eve! (X)

A robotporszívók hatalmas kínálata mellett a gyártó versenyképes áron és tökéletes teljesítménnyel dobta piacra a Roidmi Eve készüléket. Nézzük csak az előnyöket: 2700 PA szívóerő, 18 féle érzékelő, felmosó- és szívóképesség, és mindezek mellett a töltőállomáson található gyűjtőtartály, amely tökéletesen képes a robot portartályának kiürítésére. Az alábbiakban összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat, hogy ez a remek eszköz megkönnyítse a házimunkát.

Az intelligens robotporszívók új típusa

A Xiaomi Roidmi Eve Plus egy az okos robotporszívók közül, amely a teljes tisztításhoz járul hozzá. Erről tanúskodik egy nagy doboz jelenléte, melynek egyik részében magát a robotot, a másikban egy dokkolóállomást találunk a portartály automatikus kiürítéséhez.

A hazai online áruházakban közel 225 ezer forintért kapható Roidmi EVE Plus dokkolója jóval több, mint egy egyszerű töltőállomás. Magában foglal egy úgynevezett „szemetestárolót” is a robotporszívó tartályának azonnali kiürítéséhez, így az minden újratöltés után készen áll a munkavégzésre. Még akkor is, ha ritkán tartózkodunk otthon. Ez az automatikus gyűjtőállomás szagtalanító és antibakteriális technológiával került kifejlesztésre a bosszantó porszag kiküszöbölésére, a káros anyagokat pedig háromliteres zsákokba csomagolja, ezzel megakadályozva, hogy bármilyen porhoz hozzáérjünk. Ha a zsák tele van és cserére szorul, máris jelzést küld a Roidmi App segítségével, így mindenről kapunk tájékoztatást.

A robotporszívók intelligens eszközök lakásunk takarításához, amelyek képesek önmagukban eredményesen söpörni és felmosni.

Jellemzők és képességek

A robot intelligens algoritmusa átvizsgálja a szobákat, és térképeket készít róluk, amelyeken egy speciális alkalmazásban megjeleníti a ház összes szobáját. Ez szükséges a pontos munkához, valamint ahhoz, hogy csak a kiválasztott helyiségek legyenek megtisztítva. A jellemzőkben a gyártó 2700 Pa szívóerőt jelez, ez a szám az egyik legmagasabb a piacon. A készülék 18 érzékelőt használ a biztonságos működés érdekében, például megakadályozza a lépcsőről való leesést. A porszívó könnyedén átlépi a küszöböket és a 2 cm-es magasságot is.

A robotporszívók a kommunikációhoz 2,4 GHz-es Wi-Fi kapcsolatot vesznek igénybe, így az alkalmazásból távolról is vezérelhetők. Az 5200 mAh-s akkumulátor körülbelül 5 óra alatt teljesen feltöltődik.

Az Roidmi EVE Plus tetején, közvetlenül a „tornyon” található a cég logója, amelyben egy LIDAR érzékelővel ellátott lézerrendszer helyezkedik el. A közelben három háttér-világítású vezérlőgomb van, melyek segítségével a porszívót a bázisra küldhetjük, vagy két különböző módon indíthatjuk el:

–          Az első hagyományos, és megfelel az alapbeállításoknak.

–          A második helyi, akkor használatos, amikor a területet alaposan kell tisztítani.

A robotporszívó oldalsó élein közelségérzékelők vannak elrejtve. Az elülső rész egyfajta lökhárító, mely tájékoztatja a porszívót, ha túl közel kerül egy akadályhoz.

A lökhárítóhoz egy extra gumipánt van rögzítve, így nem kell attól tartani, hogy kárt tesz a bútorokban. A kör alakú oldalak másik felén a levegőkimenetek, a dokkoló-csatlakozók, valamint a kombinált por- és víztartály látható. A további érzékelők megvédik a robotporszívót a magasból való leeséstől. A legtöbb töltőérintkező is ott látható.

Két nagy kerék, egy központi mozgatható „labdával” kombinálva, amelyen belül egy görgő van rögzítve, lehetővé teszik a robotporszívó számára, hogy magabiztosan manőverezhessen a padlón, a felület típusától függetlenül.

Összegzés

A készülék alaposan és gyorsan gyűjti össze a port, nedves tisztítási funkcióval rendelkezik, és lézeres szkennerének köszönhetően nagyon pontosan térképezi fel a helyiségeket. Nagyon jól kiegészül a több nyelvre lefordított ROIDMI alkalmazással. Még nagy szívóerő mellett is körülbelül 3 óra munkavégzést tesz lehetővé, ezenkívül minimális üzemmódban a folyamat nagyon csendes. Elmondhatjuk, hogy a jelenlegi robotporszívók sokszínű kínálatával nagyon strapabíró segítséget kapunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik