Otthon

Zenerajongóknak tökéletes karácsonyi ajándék (x)

Akár generációk óta muzikális a család, akár egyszerű zenekedvelő, a hangszer ajándékba mindenképpen jó választás. Ha gyakran játszol a gondolattal, hogy a családod együtt zenél, mint a kilencvenes években a Kelly Family, vagy mostanában a közösségi felületeken talán az egyik legfelkapottabb és legcukibb családi zenekar, a Clark Family, akkor vedd meg az alábbi hangszereket és próbáljátok ki együtt mindegyiket!

A „hangszert mindenki kezébe” ötlet akkor is jó, ha eddig még soha nem gondoltál arra, hogy kipróbáljátok magatokat zenei vonalon, de tematikus karácsonyra vágysz. Csapj a húrok közé, és képzeld el az új családi bandád tagjait!

Az Akusztikus gitár szett ajándék hangolóval tényleg kimondottan kezdőknek lett megalkotva, ugyanis kisebb mérete miatt könnyebb és kényelmesebb a tartása. A kezdők gyakorlását élvezetessé teszi, hogy az úgymond avatatlan kezeknek könnyebb ezen a gitáron lefogni minden akkordot és bundot, ugyanígy kényelmesebb az ujjgyakorlatok és a pengetés gyakorlása is. A hathúros gitár anyaga hárs és nyárfa, tartozik hozzá egy pengető, 6 darab póthúr, egy puha tok, egy állítható méretű heveder, egy csiptetős hangológép és egy hangoló pipa. Gyerekek és kezdő felnőttek számára egyaránt jó választás, hogy ennek a tábortűz és kandalló melletti dalolászást idéző hobbinak hódoljanak már szenteste.

Ha te vagy valamelyik családtagod szintén gitármániás, de inkább egy másik, kevésbé lágy vonalon mozog, akkor az Elektromos gitár szett lesz a megfelelőbb ajándék. Ennek az elektromos gitárnak a kényelmes használatát ideális formája és súlyelosztása könnyíti meg. Klasszikus ST, azaz Stratocaster típusú „gityó”, amely a rock, blues, hard rock és metal zenék legalapvetőbb alkotóeleme. A karácsonyi elektromos gitár elérhető fekete és metálpiros színben, ez egy jobbkezes konstrukció és tartozik hozzá heveder, tremolókar, pengető, 6 darab acél póthúr, erősítő, puha tok, imbuszkulcsok és kábel is. Állítólag elektromos gitáron még könnyebb megtanulni játszani, mint akusztikuson. Persze, minden zenélésnek a halláson vagy ritmusérzéken túl a gyakorlás a kulcsa.

Bár az akusztikus és elektromos gitár két teljesen különböző zenei stílust képvisel, talán éppen emiatt a kettősség miatt lehet mindent elsöprő, lelket borzongató, érzelmeket az egekbe emelő, fantasztikus zenéket létrehozni mindkettőjük részvételével. A nagy családi zenélésből azonban a ritmus sem hiányozhat, és egy elektromos dobfelszerelésben nem csak az a jó, hogy gyakorolni tudja rajta a dobolást, aki erre született, de aki nem kimondottan ügyes, akinek nincs ritmusérzéke, annak is megéri kipróbálni a móka és a feszültség levezetése kedvéért. A dobolás elképesztően jól hat az idegrendszerre, csökkenti a stresszt és az egész testet megmozgatja.

Ez az Elektromos dobfelszerelés le tud játszani különböző előre programozott ritmusokat, demókat is, de a saját játékodat is tudod rögzíteni és visszajátszani rajta. Autentikus hangzásának, a tempó, hangerő és egyéb beállítási lehetőségeknek köszönhetően igazi koncertjáték-élményt adhat, és a jack csatlakozó segít abban, hogy fülhallgatóval akkor is lehessen gyakorolni rajta, amikor a család többi tagja már nyugovóra tért. A dobszerkónak része egy basszus és egy hi-hat pedál, két fa dobverő, a szükséges kábelek, csatlakozók és adapter. A kérdés csak az, lesz-e azon ünnepi vita, hogy ki üljön a doboknál.

A családi együttes újdonsült melódiáit zongoraszólamokkal lehet tökéletesíteni, amihez nagyszerű megoldás ez a 61 billentyűs Szintetizátor, amihez mikrofon is jár. A kezdők számára ideális tanulásfunkció segít az első lépésekben, a kezdeti gyakorlásban, hogy a zenélési kedv hosszútávon megmaradjon, a zongorázás élvezetes és sikerélménnyel teli legyen. A szintetizátornak saját állványa, széke, kottatartója van, és mikrofonnal, audio bemenettel felszerelt, be lehet állítani rajta, hogy a billentyűzete világítson, hogy automatikus ritmust adjon, külön lehet állítani a fő és kísérő hangerőt, ki lehet választani a szükséges hangszínt és még megannyi funkcióval és lehetőséggel rendelkezik a legjobb zongorista örömére.

Alapíts zenekart a nappalidban és legyen dallamokkal teli az idei karácsony! Ezek nem játékhangszerek, hanem igazi, minőségi darabok kifejezetten kezdő zenészpalánták számára. Szilveszterre gyakoroljatok be egy könnyebb darabot, és tündököljetek az új, közös családi hobbitokban!

A hangszerek azok számára is jó ajándékötletek, akik lehetőleg egy ízben megrendelve, könnyen szeretnék beszerezni a karácsonyi meglepetéseket, hogy minél több idő maradjon a közös programokra, például kisétálni egy adventi vásárba, együtt sütni egy új recept ünnepi nyalánkságát, karácsonyi dalokat vagy az idei év legjobb slágereit énekelni.

Ha mégsem nyerő a zenei téma, de valamelyikőtök a hetvenes-nyolcvanas évek szülötte, akkor ez a Retro játék konzol lesz az, amit éppúgy imádni fognak a mostani gyerekek, mint a felnőttek. Az olyan klasszikusokat, mint a Super Mario, a Pac-Man vagy a Mortal Kombat, magában foglaló 620 játék mindenkit egy időutazásra invitál. Ahogy a régi modelleknél, ennél is megtalálható az 1 és 2 játékos mód, a televízióhoz csatlakoztatni RCA kábellel lehet, viszont a régi eredeti videójátékkal ellentétben ezúttal nem kell kazettákat használni, mert minden játék telepítve van. Önfeledt zenebona, meghitt muzsikálás vagy vidám konzolcsata lesz az idei karácsonyi program?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik