Otthon

Megkérte a medvét, hogy csukja be az ajtót, és becsukta

Az Amerikai Egyesült Államoknak vannak olyan területei, ahol gyakran lehet vadon élő medvékkel találkozni. Az viszont már annál ritkább, hogy valaki barátságot kössön egy állattal és úgy videózza őt a lakása bejáratánál, mintha mi sem lenne természetesebb. Egy New Jersey félreeső részén élő nő ezt is elmondhatja magáról, írja a Newsweek.

A Vernonban élő Susan Kehoe állítása szerint egyik nap furcsa hangot hallott kintről, és meg akarta nézni, hogy esik-e az eső. Amikor kinyitotta az ajtót, ismerős arccal találkozott: egy fekete medve ácsorgott a verandáján. Önmagában már ez is sokak számára félelmetes lenne, de a legmeglepőbb dolog ezt követően történt.

A nő videóra vette, ahogy az általa csak Mr. Bearnek emlegetett állatot udvariasan megkéri,

bezárnád kérlek az ajtót?

Ha nem látjuk a saját szemünkkel, aligha hisszük el, de a medve engedelmeskedett.

A YouTube-ra feltöltött felvételhez annyit írt a leírásba,

a medvék rendkívül okosak. Ez a medve megtanulta, hogyan kell bezárni a házam bejárati ajtaját.

Kehoe egyébként már évek óta filmezi a kertjében megforduló medvéket. Oldalán gyakran áll ki a vadon élő állatok védelméért, de voltak már kellemetlen ügyei is.

2010-ben egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, amiért megpróbálta megakadályozni, hogy a hatóságok rövid időre elaltassanak egy medvét, hogy kicseréljék a jeladós nyakörvét. Két évvel később feljelentették a fekete medvék szándékos etetéséért, ami zavarta a környékbelieket, de nem találták bűnösnek.

A fekete medve feje keskenyebb, arca hegyesebb a barna medvéénél. Homloka előbbre áll, talpa jóval rövidebb. Bundája is teljesen más jellegű és színű. Szőrzete hosszú és sima, merev, csak a fej elülső részein (homlok és arc) rövidebb.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik