Otthon

Pazar lett a görög miniszterelnök felújított palotája

Alastair Grant / POOL / AFP
Alastair Grant / POOL / AFP

Egy fákkal szegélyezett athéni utcában áll a Maximos Mansion, amely Kiriákosz Micotákisz rezidenciája és irodája is egyben. A parlamenthez közeli villa neoklasszikus stílusban épült még 1921-ben, és 1982 óta a mindenkori görög miniszterelnök otthona.

Mareva Grabowski-Micotákis, a kormányfő felesége az Architectural Digestnek arról beszélt, az épületet legutóbb 2004-ben festették újra, még az olimpiát megelőzően, ezért felújításra szorult. Mivel a koronavírus-járvány miatt jóval kevesebben látogattak el a korábbiaknál a helyszíne, ez megfelelő időpont volt a munkálatokhoz.

Mint mondta, férje annyit kért tőle, csinálhat bármit az épületen, de az ne kerüljön a görög államnak egy fillérjébe sem.

Végül főként önkéntesek segítségével alakították át a miniszterelnöki rezidenciát, és a fotók alapján nagyon is sikerült megőrizni annak görögös stílusjegyeit.

Getty Images

Minden szobát látványos, görög festők, szobrászok által készített művészeti tárgyak díszítenek, sok közülük kölcsönben van a villában. Grabowski-Micotákisz ugyanis úgy döntött, a restaurációnak a görög embereket, a görög kultúrát kell szimbolizálnia.

Elmondása szerint ezzel együtt is ügyeltek arra, hogy a villa otthonos maradjon számukra a férjével.

Mi vagyunk az őrzői ennek az épületnek a következő évekre. A filozófiám az: a lelkedet is otthagyhatod azokon a helyeken, ahol több időt töltöttél el. De ehhez szeretned kell azokat a helyeket, amik téged képviselnek

– fogalmazott a görög first lady.

A felújított palotáról ide kattintva találsz fotókat.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik