Otthon

350 forintért eladók ingatlanok az olasz tengerparton

Getty Images
Getty Images

Ha valaha is eljátszottál a gondolattal, hogy mindent magad mögött hagysz és Olaszországba költözöl, akkor most itt egy újabb remek lehetőség.

Taranto, az ország déli részén található tengerparti város egy már-már megszokottnak mondható akció keretein belül számos régi, elhagyatott épületet kínál eladásra mindössze egy euróért, tehát 350 forintért, írja a House Beautiful.

Kilenc többszintes épületen belül összesen 50 lakásra lehet pályázni. Ugyan az ingatlanok tényleg lepusztultak, a legtöbből bámulatos panoráma nyílik az öbölre és a történelmi városrészre.

Taranto leginkább széles strandjairól, delfinállományáról és kagylófarmjairól ismert. A város éppen reneszánszát éli, számtalan múzeumi kiállítás, valamint nemzetközi kulturális és sportesemény lesz itt az elkövetkező időszakban.

Más településektől eltérően egyébként az egy eurós házak megvásárlásának szabályai lazábbak.

Az érdeklődőknek a vásárlástól számított egy éven belül kell felújítaniuk az otthont, de szükség esetén hosszabbítás engedélyezett. Ráadásul a felújított otthonba való költözés már nem kötelező, vagyis a vásárlók szezonálisan is használhatják a házat, vagy bérbe is adhatják azt, ha nem akarnak odaköltözni.

Kapcsolódó
Aukción vett új ingatlant a pár, a helyszínen derült ki, hogy történt egy kis baleset
Véletlenül rossz házra licitáltak, de akkor már nem volt visszaút.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik