Otthon

Rekordszámú lakást ad át idén a Cordia (x)

Cordia
Cordia
Magyarország vezető lakóingatlanfejlesztője 2021-ben közel 1800 lakás átadását tervezi.

A Cordia a családtámogatási rendszer kiszélesítésének és az 5%-os áfa ismételt bevezetésének köszönhetően kitartóan erős keresletre számít, így az év során számos új fejlesztés keretében több mint 800 új otthonnal bővíti kínálatát. A munka a szükséges óvintézkedések betartása mellett zavartalanul folytatódik tovább a tavaly bevezetett teljeskörű online ügyintézéssel. Így a lakásvásárlás teljes folyamata otthonról elvégezhető, az ingatlan kiválasztásától, virtuális bejárásától kezdve egészen az adásvételi szerződés megkötéséig és a birtokba adásig.

Magyarország vezető lakásfejlesztője a tavalyi 1100 után 2021-ben közel 1800 lakás átadását tervezi. Ez azt jelenti, hogy az idei tervek alapján Budapesten minden 5. újonnan birtokba adott otthon valamelyik, a Cordia által jegyzett épületben található.

Ez a rekord annak köszönhető, hogy a pandémiás időszakban sem álltak le az építkezések: a munkálatok a szigorú járványvédelmi előírások betartása mellett folytatódtak, és persze a lakások átadása is biztonságos körülmények között zajlik.

„A családtámogatások 2016-tól kezdődően jelentős pozitív hatást gyakoroltak az új lakások piacára, a keresletet pedig az idén tovább erősíti 5%-os áfa ismételt bevezetése, illetve adott esetben visszaigényelhetősége, a családtámogatási rendszer bővítése, valamint az, hogy a lakáshitelek továbbra is hosszú távra fixált, alacsony kamat mellett érhetőek el” – mondta Földi Tibor, a Cordia igazgatóságának elnöke.

Cordia

A Cordia kínálatában jelenleg több mint 700 lakás érhető el, ezekből 600 a CSOK– és áfavisszaigénylés-képes, utóbbiak között pedig 230 kifejezetten a nagyobb családok igényei szerint épül, vagyis ezek legalább háromszobások. Azok, akik gyorsan szeretnének új otthonukba költözni, jelenleg 10 kulcsrakész, valamint 120, már tavasszal birtokba vehető lakásból válogathatnak, de a 700-as mennyiség fennmaradó része is 1-2 éven belül beköltözhető lesz.

Jelen járványügyi helyzetben különösen fontos, hogy a már elkészült otthonok esetében is lehetőség van a távoli bejárásra, vagyis a leendő vevő videó kapcsolaton keresztül nézheti meg a kiválasztott ingatlan minden helyiségét. A Cordia a járványhelyzetre tekintettel közel egy éve alakította ki a teljes ingatlanvásárlási folyamat új, biztonságos, online megoldását, amelynek keretében az ügyfelek úgy választhatják ki és vehetik meg új otthonukat, hogy még a szerződéskötéshez sem kell kimozdulniuk otthonukból.

„A pandémiás időszak és az azzal járó korlátozások, illetve új igények, különösen népszerűvé tette a zöldövezeti otthonokat, amelyek különösen keresettek a CSOK-ot is igénybe vevő vásárlók körében. Ez a fokozott érdeklődés olyan stabilan erős keresletet jelent, amire válaszul a Cordia az idén folyamatosan tovább bővíti kínálatát. Ez azt jelenti, hogy 2021 során 7 fejlesztés keretében 820 új otthont hirdetünk majd meg a főváros legnépszerűbb helyszínein, ennek fele zöldövezeti lakás lesz” – fogalmazott Földi Tibor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik