Otthon

Így néz ki a legénység pihenőszobája a repülőgépeken

Az utasoknak rengeteg pihenőideje van a hosszútávú repülőjáratokon, de vajon hol tudják kialudni magukat a légiutas-kísérők?

Nekik és a pilótáknak is szüneteket kell tartaniuk a sokórás járatokon, az egyik utas pedig most megmutatta, hogyan is néznek ki ezek a hálószobák, írja a Metro.

Zach Griff, a The Points Guy utazási elemzője az Instagramon osztott meg egy videót az American Air 787 Dreamlinerről. A felvételen látható helység tele van ágyakkal, melyek kizárólag a legénység pihenését szolgálják.

A férfi azt is leírta, a legénységi pihenőhelyet az utasok nem használhatják, ami megmagyarázza, miért nem láttuk és botlottunk át rajta soha.

A világ legnagyobb légitársasága, az American Airlines most mutatta be vadonatúj Boeing 787-8 Dreamlinerét. Mielőtt a gép megkezdte volna első útját, kulisszák mögötti túrán vettem részt, a pilótafülkétől egészen a személyzeti pihenőszobáig. A legénység szobája talán az egész gép legmenőbb része. Az utasok számára teljesen tiltott, és csak bizonyos személyzet használhatja repülés közben

– fogalmazott Zach.

Mint mondta, az is nagyon érdekes, hogy egy szinttel az utasok felett helyezkedik el, így senki sem tud róla igazán.

Úgy gondolom, hogy a legénység pihenőhelye lenyűgöző. Vannak füstérzékelők, tűzoltó készülékek, elemlámpák és hordozható oxigéntartályok vészhelyzet esetére. Ezenkívül vannak olyan kényelmi cikkek is, mint egy kis tükör, az akasztók és a telefon, hogy feltudják hívni a többi légiutas-kísérőt. Egy dolog, amit meg kell jegyezni, hogy nagyon szűkös a hely, többször majdnem beütöttem a fejem. De a jó hír az, hogy az ágyak elég kényelmesek

– zárta szavait.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Zach Griff (@_zachgriff) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik