Otthon

Hogyan válassza ki a megfelelő kazánt otthonába? Vásároljon Boscht és nyerjen (x)

A cikk további részében szeretnénk végig kísérni a főbb megfontolandó pontokon, amire igazán érdemes odafigyelni, ha a megfelelő kazánt szeretné otthonába. Továbbá ha december 5-ig Bosch kazánt vásárol otthonába, feltölti a számláját és részt vesz a sorsoláson, a remek ajándékok egyike az Öné lehet. Részletekért látogasson el a www.futescserekampany.hu oldalra.

Alap ismeretek

A magyarországi háztartásokban elterjed hőtermelő berendezések a hagyományos és turbós kazánok. Amelyik nem csak a fűtést, hanem a melegvíz készítést is biztosítják. Egy jól működő kazán feladata, hogy a megtermelt hőenergiát eljuttassa a hőleadók felé leggyakrabban radiátorok és padlófűtés, de vannak másfajta hőleadók is a piacon. Illetve biztosítsák az ingatlan melegvíz igényét is.

Kazán keresés közben előfordulhat, hogy olyan fogalmakkal találkozik, mint a kondenzációs kazán. De mi is az? – merülhet fel a kérdés.

Még vannak hagyományos kazánok is a piacon, de az újgyártású gázkazánoknál már az említett technológiát alkalmazzák. Ezek a kondenzációs kazánok energiahatékonyabbak, annak köszönhetően, hogy zárt rendszerként vannak kialakítva, így akár képesek energiát nyerni a füstgáz elvezetésből is. Ilyen például a Bosch Condens 2300i W kazán, ami 94%-os hatékonyságon üzemel.

Fogyasztási szükségletek

A kondenzációs kazán kiválasztásakor fontos szempont a felhasználók száma és az épület hőszükséglete. Ha nem vesszük figyelembe az alábbi két paramétert a kiválasztáskor, akkor akár kisebb teljesítményű készüléket is tudunk választani, így a kinti hidegbe nem tudja a kazánunk megfelelően felfűteni ingatlanunkat. Illetve rosszul választott melegvíz termelés és igény esetén előfordulhat, hogy a csapból csak langyos víz fog folyni. Abban az esetben, ha nagyobbat választ a kelleténél, előfordulhat, hogy energiát és pénzt pazarol amellett, hogy feleslegesen bocsát ki káros anyagot.

Design

A legújabb fejlesztésű Bosch kazánok olyan külső megjelenéssel rendelkeznek, hogy már nem szükséges a pincében „elrejteni” őket, hanem az épületünk egyik központi elemévé, ékkövévé válhat.  A lekerekített sarkok és a karcálló titánium üveg előlap futurisztikus megjelenést kölcsönöz a készülékeknek. A készülék előlapján található gombokkal könnyedén elérhetők/módosíthatók a legfontosabb beállítások.

Okos technológia

Számos termosztát érhető el a piacon, melynek kiválasztása rendkívül fontos a fűtési rendszer működése, illetve a felhasználó igényeinek történő megfelelése céljából. Ezek a termosztátok a legtöbb esetben a készülékkel együtt tesztelt és fejlesztett termékek, ezáltal biztosítva a tökéletes működést. A CT200, amely okostelefonról is távvezérelhető, a készülék modulációját és a szobahőmérséklet minél pontosabb értéken történő tartását biztosítja.

További termékekért és információért keresse fel a Bosch Termotechnika weboldalát. Most vásároljon Bosch kazánt vagy hőszivattyút, töltse fel a számlát és akár egy Bosch Climate 5000 klíma is az Öné lehet. Részletekért látogasson el a futescserekampany.hu weblapra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik