Otthon

Titokzatos vevőé lett a világ legdrágább háza

14 hálószoba, bálterem, uszoda, lovarda egy botanikus kert közepén.

Öt éve még 1 milliárd eurós eladásról szóltak a hírek, és ezzel vált a világ legdrágább házává a francia Rivierán magasodó, 1830-ban épült Villa Les Cédres. A legfrissebb információk szerint azonbal jóval ár alatt kelt el a történelmi épület, írta a Mansionglobal.

A Nizza melletti, Saint-Jean-Cap-Ferrat városkában lévő kastélyban 1865 és 1909 között II. Leopold belga király lakott. A villa 1924-ben került a konyakokat és likőröket gyártó Marnier-Lapostolle család tulajdonába, akiknek cége, a Campari Group 2016-ban hirdette meg eladásra a mesés birtokot.

A 14 hálószobás, bálteremmel rendelkező ingatlanhoz hatalmas úszómedence, 30 ló elhelyezését biztosító istálló és kápolna is tartozik. A kastélyt körülölelő 14 hektáros botanikus kertben 15 ezer egzotikus növény teremt csodálatos környezetet, és 20 üvegház is található abban.

A dél-franciaországi, közel 200 éves kastélyért korábbi árát jelentősen csökkentve,350 millió euróért kért a Campari cég, végül ebből is kénytelen volt engedni: „csak” 200 millióért sikerült értékesíteni egy titokzatos vásárlónak, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra.

A Villa Les Cédres ezzel így is a világ legdrágábban értékesített ingatlanjai közé került. Ennek kapcsán arról is szólnak hírek, hogy ez az ár 75 millió euróval kevesebb, amit a szaúdi koronaherceg, Mohammed bin Salman állítólag kifizetett egy Párizs külvárosában lévő kastélyért.

Kiemelt kép: Europress/AFP/Jean Christophe Magnenet

Ajánlott videó

Olvasói sztorik