Otthon

A kávé hét előnye, amiről valószínűleg nem is tudtál (x)

A legfrissebb tanulmányok azt mutatják, hogy napi három csésze kávénak nemcsak erős érstimuláló és értágító, de megelőző hatása is van például a cukorbetegség vagy rák kialakulásában, sőt a kávéfogyasztás nemcsak fizikai, hanem pszichológiai előnyöket is nyújt. Összegyűjtöttük a kávézás hét olyan előnyét, amiről eddig valószínűleg nem is hallottál!

1. Segít koncentrálni

A koffein fontos pszichoaktív elem, amely felgyorsítja az összes agyi tevékenységet, emeli a noradrenalin és a dopamin szintjét. A kávé javítja a hangulatot, a memóriát, az éberséget és a kognitív funkciókat is. Fontos azonban, hogy maximum napi öt csésze kávé fogyasztása javasolt az álmatlanság elkerülése érdekében.
Kávéfőzőgép akciók

2. Segít a zsírégetésben

Észrevetted, hogy a súlycsökkentő étrendkiegészítők többségében koffein van? Nem véletlenül! A kávé természetes alapanyag, amely segíti a zsírégetést.

3. Növeli a fizikai teljesítményt

A kávé másik fő előnye, hogy növeli a test adrenalinszintjét. Két csésze kávé edzés előtt elősegíti a jobb teljesítményt, ráadásul lebontja a zsírsejteket és felszabadítja a zsírsavakat, amelyeket a test tüzelőanyagként használ, mindeközben pedig ellensúlyozza a fáradtságot.

Philips Saeco kávéfőzőgép akciók

4. Nagy mennyiségű alapvető tápanyagot kínál

Egy csésze kávé több antioxidánst tartalmaz, mint a legtöbb gyümölcs és zöldség. Ezekhez adnak hozzá B2 és B5 vitamint, mangánt, niacint, magnéziumot és káliumot, így a kávé tulajdonképpen mozgásba hozza az elmét.

5. Csökkenti a cukorbetegség kockázatait

A kávé a kettes típusú cukorbetegség kialakulását 23-50%-kal, egyes kutatók szerint pedig akár 67%-kal is csökkentheti.
Krups Nespresso kávéfőzőgép akciók

6. Csökkenti a neurodegeneratív rendellenességek kockázatát
Az Alzheimer-kór és a Parkinson-kór a leggyakoribb neurodegeneratív betegségek. A tanulmányok azonban kimutatták, hogy a kávéfogyasztók között akár 60%-kal csökkenhet a Parkinson-kór és 65%-kal az Alzheimer-kór kialakulásának kockázata.

7. Gondoskodik a májról, elkerülve a cirrózist

Naponta négy csésze kávé akár 80%-kal is csökkenti a májcirrózis és a hepatitisz kockázatát is.
Ha máris kedvet kaptál egy csésze kávé elfogyasztásához és otthon is kávéházi minőségben fogyasztanád italod, vásárolj jó minőségű eszpresszógépet, válassz a legnépszerűbb kávéfőző márkák közül, mint például DeLonghi, Philips Saeco, Krups Nespresso eszpresszógép vagy kapszulás kávéfőzők széles kínálatából, és élvezd a kávézást!

A kávé hét előnye, amiről valószínűleg nem is tudtál (x) 3

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik