Otthon költözzbe.hu

Szuper tetőtéri megoldások (x)

Egy tetőtéri lakás elsőre kihívásokkal telinek tűnhet, főleg, ha teljesen magunknak kell berendeznünk, de ha odafigyelünk a sajátosságaira, különleges hangulatú és praktikus lakás varázsolható belőle.

Az első, ami eszünkbe juthat a tetőtéri lakások kapcsán, hogy a ferde falak miatt nehéz bútorokat találni a különböző szobákba. Ez igaz is lehet sokszor, ezért mindenképpen ajánlott, hogy ahova csak lehet, oda beépített szerkényeket terveztessünk, pontosan kimérve és ügyelve az ajtókra, hogy megfelelően használhassuk őket. A beépített szekrények előnye, hogy olyan tereket is kihasználhatunk, amik egyébként teljesen feleslegesek lennének, így fordítható a hátrány előnnyé. Ezt a megoldást tökéletesen alkalmazták ebben a gyönyörű győri tetőtéri téglalakásban:

A konyhabútor teljesen egyedi tervezés és így tökéletesen kihasználták az összes teret, ami a fal letörésnél maradt. Az is látható, hogy a nagy felületeket, mint a fal és a konyhabútor, fehér színűnek tervezték, így optikailag sem nyomja össze a teret egy sötét szín.

Ha már a színválasztásnál tartunk, a tetőtéri lakások előnye, hogy általában világosak. Ezt használjuk ki és inkább világosabb, élénkebb színeket válasszunk a falra is és a bútorokban is. Ebben az újépítésű budaörsi lakásban is ügyeltek erre, szerencsére hatalmas ablakok vannak szinte az összes helyiségben.

A falak fehérek, a padló is világos színű borítást kapott, egyedül a világos fa gerendák tűnnek ki a térből, de ezek pedig megadják az egyedi hangulatát a lakásnak. Ha mindenképpen színes falakra vágynánk, akkor érdemes egy szobában csak egy-egy falat színesre festeni vagy mintás tapétával díszíteni, a ferde falak pedig maradjanak fehérek.

A sok ablakos, világos tetőtéri lakásokban viszont nagy gondot érdemes fordítani az árnyékolásra. Főleg a ferde ablakok nyáron, nagy melegben és napos időben szívják magukba a forróságot, így mindenképpen gondoskodjunk megfelelő árnyékolórendszerről, akár kívül és belül is!

Ha karakteres lakásra vágyunk, akkor keressünk olyan tetőtéri lakást, ahol a gerendákat nem elrejtették, hanem kiemelték. Ebben az egri, belvárosi tetőtéri lakásban még a fürdőben is megtartottak a gerendákat, de az igazán látványos hatás a nappali-étkező-konyha részen látható, a fehér falak mellett igazán jó kontrasztot képeznek a mélyebb barna színre festett fagerendák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik